Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Οι φοιτητές δεν εργάζονται από χόμπι»

Κινητοποίηση σήμερα έξω απ' τα γραφεία του ΟΤΕ που δε δίνει φοιτητική άδεια σε εργαζόμενους

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα, στις 9 π.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ-Θ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Σπουδαστών και ο Πανδημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στον ΟΤΕ (Ερμού - Καρόλου Ντηλ), μετά από ζήτημα που προέκυψε και αφορά στις φοιτητικές και μεταπτυχιακές άδειες εργαζομένων - φοιτητών στον ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ-Θ, «εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην απόδοση των φοιτητικών αδειών». Τελευταίο κρούσμα, καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, παρουσιάστηκε με δυο φοιτητές (μεταπτυχιακή φοιτήτρια και υποψήφιο διδάκτορα) στους οποίους η επιχείρηση αρνήθηκε να δώσει τη φοιτητική άδεια που δικαιούνται εάν δεν προσκομίσουν βεβαίωση για τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις, με αντιστοιχία 2 ημερών άδειας ανά μάθημα. «Αυτό είναι προφανώς ανέφικτο, αφού τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα δε βασίζονται σε εξετάσεις, αλλά σε ερευνητικές εργασίες», επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ. «Οι φοιτητές δε δουλεύουν από χόμπι! Τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας αναγκάζονται να δουλέψουν για να συμβάλουν στο οικογενειακό εισόδημα. Ηδη με τη νέα χρονιά θα ενταθεί η κατάσταση με τα άμεσα ζητήματα όπως ενοίκιο, σίτιση, γενικά κόστος σπουδών».

Στο μεταξύ, αύριο, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΟΜΕ - ΟΤΕ στη Σταδίου στο ύψος της παλιάς Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ