Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με φάρο μας το ΚΚΕ

«Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι..», όπως λέει και το τραγούδι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το ΚΚΕ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και παλεύει για σύγχρονες σωστές εξελίξεις.

Για να χτίσεις ένα σπίτι π.χ., χρειάζονται γερά δοκάρια, αν χρησιμοποιήσεις όμως σκάρτα, τότε αλίμονό σου, θα χαθείς και συ μαζί μ' αυτό. Ετσι και με το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, βασιζόμαστε καλά επάνω του γιατί είναι χτισμένο γερά και το 'χει αποδείξει με την υπερογδοντάχρονη αγωνιστική ζωή του. Ας πλατύνουμε συνεπώς τον όμορφο δρόμο μας και να βαδίσουμε σταθερά, με πίστη και ομορφάδα στο 16ο Συνέδριο.

Τα διεθνή γεγονότα, τρέχουν με αφάνταστη ταχύτητα κι εμείς που βρισκόμαστε πάνω σε μια πλατφόρμα, ισορροπούμε άκρως επικίνδυνα, όπου ένα παραμικρό μας λάθος, θα μας κάνει να τουμπάρουμε και να τσακιστούμε. Εάν όμως εμείς οι ίδιοι, δουλέψουμε σωστά στη βάση του Μαρξισμού - Λενινισμού, τότε ο κίνδυνος απομακρύνεται και όλα θα πάνε καλά, αφού θα υπάρχει η ντομπροσύνη, στοιχείο που διακρίνει τον κομμουνιστή αγωνιστή.

Βέβαια, έχουμε πολλές δυσκολίες να περάσουμε και σκληρές επιθέσεις να δεχτούμε από αυτούς που αντιδρούν στη δική μας κοσμοθεωρία, γιατί ασφαλώς δεν τους συμφέρει. Ομως εμείς οι κομμουνιστές έχουμε συνηθίσει στις επιθέσεις αυτές, τις φουρτούνες, τους χαλασμούς και αγαντάρουμε.

Είναι γνωστό πως η πρόθεση του διεθνούς καπιταλισμού είναι, να προσθέτει πάντα νέους κρίκους στην αλυσίδα που τυλίγει τους λαούς του κόσμου και ιδιαίτερα τις προοδευτικούς. Γι' αυτό και δημιουργεί κάθε τόσο νέες εστίες πολέμου σε διάφορα μέτωπα, προκαλώντας τη σύγχυση, αποδιοργάνωση και λεηλασία κάθε λαού που αντιστέκεται, αυτή είναι η τακτική του.

Ολα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, πρέπει να μας κάνουν πιο ανυποχώρητους και πιο σκληρούς στην πάλη για το τουμπάρισμα των μαύρων σχεδίων της πλουτοκρατίας. Στους αγώνες μας αυτούς, πρέπει να φωτιζόμαστε από τον καθοδηγητικό μας φάρο, το ΚΚΕ, που είναι γερά θεμελιωμένος και κτισμένος πάνω σε στέρεα δοκάρια και πελώρια αγκωνάρια.

Η ομορφάδα και η αλήθεια του 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα λάμψει και θα πετύχει το στόχο της ο κόσμος να χαλάσει, κόντρα στις διάφορες Κασσάνδρες.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ
Αμφιάλη


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ