Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε ... αναμμένα κάρβουνα Ελλάδα και Σερβία

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμές το τι μέλλει γενέσθαι με τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια μεταξύ παικτών του φιλικού αγώνα για το διεθνές τουρνουά «Ακρόπλις» μεταξύ Ελλάδας - Σερβίας. Οι πληροφορίες (άλλα και οι δηλώσεις επίσημων παραγόντων μάλιστα) που ήθελαν αναρμόδια την Παγκόσμιο Ομοσπονδία στο να επιβάλει ποινές στους παίκτες δε φαίνεται να ευσταθούν, αφού το Καταστατικό της ΦΙΜΠΑ ορίζει την αρμοδιότητά της για επιβολή ποινών σε τυχόν επεισόδια που γίνονται ακόμα και όταν κάποιο παιχνίδι δεν τελεί υπό την αιγίδα της (όπως, π.χ., είναι το φιλικό τουρνουά «Ακρόπολις»). Αυτό το γεγονός καθώς και η πρόθεση των παραγόντων της ΦΙΜΠΑ να κυνηγήσουν το θέμα κάνει Ελλάδα και Σερβία να κάθονται σε ...αναμμένα κάρβουνα ενόψει και της επερχόμενης έναρξης του φετινού Μουντομπάσκετ. Από ελληνικής πλευράς πάντως υπάρχει ανεπίσημη δυσφορία για τις προθέσεις των παραγόντων της Ομοσπονδίας καθώς και για τις δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς που προδίκασε τις ποινές. Την ίδια ώρα, στην πλευρά των Σέρβων κάνουν λόγο για «ισπανικό» δάκτυλο στους κόλπους της ΦΙΜΠΑ που πιέζει για την επιβολή ποινών.

  • To χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων νέων που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη κατέκτησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ αφού στο μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά επικράτησε των ΗΠΑ με 34-25. Με αυτό η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης έφτασε τα πέντε μετάλλια.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ