Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΣΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Με προτροπή της ΓΣΕΕ συμφώνησε σε μείωση μισθών!

Τον τίτλο του άξιου εκπροσώπου των συμφερόντων των επιχειρηματιών στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού και των ξενοδόχων, κερδίζει η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού που, υπό την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, συμφώνησε στη μείωση των μισθών των εργαζομένων για τα επόμενα δυο χρόνια και στον κλάδο των ζαχαρωδών!

Ανάλογη είναι και η εξέλιξη για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό, που και αυτοί - μετά τη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ όπου είχε προσφύγει η Ομοσπονδία - θα δουν επί της ουσίας τους μισθούς τους να μειώνονται για τα επόμενα δυο χρόνια.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, οχυρωμένη πίσω από την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ, αλλά και την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε μόλις προχτές από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και προβλέπει την κατάργηση αποφάσεων του ΟΜΕΔ που παρέχουν αυξήσεις μεγαλύτερες από την ΕΓΣΣΕ, συμφώνησε με τους επιχειρηματίες των ζαχαρωδών σε 2ετή σύμβαση (2010-2011) και επί της ουσίας σε μείωση μισθών καθώς για το 2010 δεν προβλέπεται καμία αύξηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, όπως η ίδια η Ομοσπονδία αναφέρει, ο μεσολαβητής - είχε παραπέμψει και τη σύμβαση των ζαχαρωδών στον ΟΜΕΔ - είχε προτείνει αύξηση και χρόνο καταβολής της πάνω και πέρα από αυτό που προέβλεπε η ΕΓΣΣΕ. «Ακολουθώντας - αναφέρει - τη νόμιμη διαδικασία αποδοχής της πρότασης του μεσολαβητή μας πρόλαβε η ψήφιση της διάταξης του υπουργού Εργασίας. Μετά τη συμβουλή του μεσολαβητή και των νομικών συμβούλων της ΓΣΕΕ για τυχόν ακυρότητα της ΣΣΕ διότι προέβλεπε παραπάνω από αυτό που επιτρέπει η διάταξη του νόμου, αναγκαστήκαμε και υπογράψαμε την ΚΣΣΕ Ζαχαρωδών...»!

Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση του επισιτισμού με βάση τη διαιτητική απόφαση προβλέπεται ακριβώς ό,τι και για τα ζαχαρώδη.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει για ακόμα μια φορά τη συμφωνία της ντροπής και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το βαρέλι τελικά δεν έχει πάτο! Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού, αφού καταδίκασε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε 3ετή μείωση των αποδοχών τους, έκλεισε και τις άλλες δυο Συλλογικές Συμβάσεις (του επισιτισμού με διαιτητική απόφαση και των ζαχαρωδών με συμφωνία), επαναλαμβάνοντας τη συμφωνία ντροπής ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.

Προς αποφυγή μάλιστα κάθε "παρεξήγησης" και για να επιβεβαιώσουν πόσο καλά έχουν αφομοιώσει το μνημόνιο και τα μαθήματα οσφυοκαμψίας των καθοδηγητών τους αρνήθηκαν με παρέμβαση της ΓΣΕΕ να υπογράψουν τη Συλλογική Σύμβαση των Ζαχαρωδών με αύξηση πάνω από την ΕΓΣΣΕ.

Προτείνουμε στους "αναξιοπαθούντες" εργοδότες του κλάδου να εγκαταλείψουν μαζικά τα συλλογικά τους όργανα, εφόσον τα συμφέροντά τους εκπροσωπούνται άμεσα και με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο από την ξεπουλημένη ηγεσία της Ομοσπονδίας μας. Αίσχος!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα για την υπογραφή Συμβάσεων(2013-12-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συμβάσεων(2013-12-11 00:00:00.0)
Κινητοποίηση την άλλη Πέμπτη για τη Σύμβαση(2013-12-07 00:00:00.0)
Κλιμακώνει την επίθεση η κυβέρνηση(2011-01-30 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο ο θεσμός των κλαδικών Συμβάσεων(1996-06-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τη Σύμβαση της λιτότητας(1996-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ