Ο κάβος του «ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ» σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους δύο ναυτεργάτες
Με το αίμα ενός ακόμη εργάτη «βάφτηκε» το λιμάνι του Πειραιά. Τραγικό θάνατο βρήκε χτες στις 7.45 το πρωί ο Μιχάλης Παπαμηνάς, 32 χρόνων, ναύτης του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Αφροδίτη», της εταιρίας «Ελλάς Φέρις», όταν ο κάβος του πλοίου έσπασε και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Από το σπάσιμο του κάβου τραυματίστηκαν επίσης οι ναύτες Γ. Κατσιβέλης, 39 χρόνων και Ε. Ζαχαρίας, 49 χρόνων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Ο άτυχος ναύτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ το χτεσινό δυστύχημα είναι το δεύτερο σε διάστημα τεσσάρων ημερών, καθώς ανάλογο θάνατο είχε βρει την περασμένη Πέμπτη και ο Μάρκος Λογοθέτης, υποπλοίαρχος του πλοίου «Πολικός», όταν έσπασε ο κάβος και τον χτύπησε. Το συγκεκριμένο πλοίο βρισκόταν στις εγκαταστάσεις των τσιμέντων «ΤΙΤΑΝ» στο Ρίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο ναύτης βρισκόταν στην πρύμνη του πλοίου κατά την προετοιμασία απόπλου από Πειραιά στις 8 το πρωί για Σύρο - Τήνο - Μύκονο, όταν ένας κάβος ενεπλάκη στην προπέλα του πλοίου, με αποτέλεσμα να σπάσει και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί και την προανάκριση για το δυστύχημα, συνελήφθησαν οι: Νικόλαος Σαρδής και Ελευθέριος Καρυστινός, πλοίαρχος και ύπαρχος αντίστοιχα του πλοίου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρο διαδικασία, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να επιθεωρηθεί και να αποκατασταθεί η οργανική σύνθεση του πληρώματος.