Σήμερα στις 18.00 η εκπομπή της τηλεόρασης του «902» «Γεύσεις παράδοσης», που επιμελείται και παρουσιάζει η Ευδοκία Πατσιλινάκου και σκηνοθετεί η Βρισηίς Δανάλη, φιλοξενεί τον chef in love (ερωτευμένο μάγειρα) Τόνυ Καβαλιεράτο, ο οποίος φτιάχνει διάφορα κονδιμέντα, διάσημα αλλά και παράξενα. Μας μαθαίνει με τον δικό του απλό και μοναδικό τρόπο τα μυστικά για διάφορες σάλτσες και συνοδευτικά φαγητών. Η συζήτηση περιστρέφεται επίσης στην επίδραση της γαστρονομίας στην οικονομία των λαών, στην επαγγελματική μαγειρική και πολλά άλλα.
Η ταινία «Οκτώβρης» του μεγάλου Σοβιετικού δημιουργού Σεργκέι Αϊζενστάιν θα προβληθεί απόψε στις 22.10 από τη «Βουλή Τηλεόραση» και ξεχωρίζει ανάμεσα στις κινηματογραφικές επιλογές της μέρας.
Πρόκειται για την κλασική ταινία - μνημείο του Σ. Αϊζενστάιν, που γυρίστηκε το 1928 και καταγράφει τις δέκα μέρες της Οχτωβριανής Επανάστασης. Παίζουν οι ηθοποιοί Βλαντιμίρ Ποπόφ, Βασίλι Νικάντροφ, Λαγιασένκο, κ.ά. Η γεμάτη λυρισμό ταινία «Οκτώβρης», μαζί με το «Θωρηκτό Ποτέμκιν», που είχε γυριστεί δύο χρόνια νωρίτερα, είναι ταινίες που δοξάζουν την προλεταριακή επανάσταση και με την προβολή τους ανάγκασαν τον καλλιτεχνικό κόσμο να παραδεχτεί τη μεγαλοφυΐα του Αϊζενστάιν που έστησε ανυπέρβλητες ταινίες.
Το σκηνοθετικό του έργο, που ανάγεται στην εποχή του βωβού ακόμα κινηματογράφου, συγκλονίζει μέχρι σήμερα τον καλλιτεχνικό κόσμο. Yπήρξε κυρίως διδακτικό, χρησιμοποιώντας θέματα από την εποχή της τσαρικής καταπίεσης με ήρωες αγρότες κολεκτίβων.