Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Οι Γάλλοι «έβαλαν πόδι» στο ΔΣ

Ανακοινώθηκε ανασύνθεση του ΔΣ  της τράπεζας ώστε να συμμετέχουν στη διοίκηση -άρα και να ελέγχουν από μέσα- οι Γάλλοι του «στρατηγικού εταίρου», Credit Agricole

Οι «Γάλλοι» της Credit Agricole, έβαλαν από χτες και επίσημα «πόδι» στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, ώστε -σαν «στρατηγικός εταίρος»- να ελέγχουν «από μέσα» τη δράση και τη γενικότερη πορεία της τράπεζας, καθώς χτες επίσης, ολοκληρώθηκε και η συναλλαγή της πώλησης των 5.718.466 μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας στη γαλλική τράπεζα Credit Agricole, έναντι ποσού 94.068.765.700 δραχμών. Τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημη ανακοίνωση Τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Εμπορικής, δυο μέρες μετά τη δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει -όπως μέχρι τώρα- με την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στη γραπτή ανακοίνωση, αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Πρώτον, χτες συνεδρίασε έκτακτα το ΔΣ της Εμπορικής, με μοναδικό θέμα «την ανασύνθεσή του». Στην αρχή της συνεδρίασης, όλα τα μέλη του ΔΣ υπέβαλαν (όπως τους ζητήθηκε) τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο του ΔΣ, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος, όμως, έκανε αποδεκτές μόνο τις 4. Συγκεκριμένα, αποδέχτηκε τις παραιτήσεις των Δ. Καραγκούνη, Παύλου Κοντέλλη, ΙωάννηΣπυριδάκη και ΒασιλείουΠαπαδιονυσίου για να τοποθετήσει στη θέση τους δύο εκπροσώπους της γαλλικής τράπεζας (Jan Luc Perron και Besse Christian), το διοικητή του ΟΓΑ Γ. Μουτσόπουλο και το γενικό διευθυντή της Εμπορικής Δ. Φραγγέτη.

Μετά τη χτεσινή ανασύνθεση, το ΔΣ της Εμπορικής, αποτελείται, από τους τέσσερις παραπάνω και τους: Γιάννη Στουρνάρα (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο), Γιώργο Μιχελή (αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή), Παναγιώτη Αλεξόπουλο (πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων), ΓεράσιμοΒουδούρη (πρόεδρο ΔΣ ΤΣΑΥ), ΑνδρονίκηΜπούμη (πρόεδρο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ΤηλέμαχοΠαλαιολόγο (πρόεδρο ΟΑΕΔ), Νικόλαο Θεοχαράκη (επιχειρηματία), ΕμμανουήλΑνδριγιαννάκη (οδοντίατρο), ΘεοδώραΑντωνοπούλου (ιδ. υπάλληλος), ΣπυρίδωναΘεοδωρόπουλο και ΑνδρέαΜπεκιάρη (τραπεζικούς υπαλλήλους), Κων/νο Καστρινάκη (μηχανολόγο - ηλεκτρολόγο), ΣτέργιοΜπαμπανάση (καθηγητή Πανεπιστημίου), Σπηλιόπουλο Γεώργιο (δικηγόρο) και Στεφάνου Κων/νο (καθηγητή Πανεπιστημίου).

Δεύτερον, χτες επίσης, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή της πώλησης των μετοχών της Εμπορικής στην Credit Agricole, μέσω της Εμπορικής Χρηματιστηριακής, αντί του ποσού των περίπου 94,1 δισ. δραχμών, που αντιστοιχεί σε 16.450 δραχμές ανά μετοχή. Το ποσό εισπράχθηκε από τις δύο θυγατρικές εταιρίες της Εμπορικής, την ασφαλιστική εταιρία ΦΟΙΝΙΞ (μεταβίβασε 3.180.311 μετοχές) και την Εμπορική Κεφαλαίου (μεταβίβασε 2.538.155 μετοχές).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ