Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Καταγγελίες με... ονοματεπώνυμο

«Βρώμα και δυσωδία». Με τρεις λέξεις η λαϊκή σοφία περιγράφει όσα άλλοι χρειάζονται σελίδες ολόκληρες για να το πράξουν. Αυτές οι 3 λέξεις λοιπόν απεικονίζουν πλήρως την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οταν μάλιστα προέρχονται από τα χείλη ενός εκ των «συνενόχων» (βάσει των λεγομένων του) τότε αποκτούν άλλη διάσταση. Ποιος είναι αυτός; Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Αχ. Μπέος.

Παραδέχτηκε πως για τη «μαύρη και άραχνη» κατάσταση ευθύνονται οι παράγοντες που τη δημιούργησαν και την ανέχτηκαν. Και στη συνέχεια προχώρησε στην κατονόμασή της. Κατήγγειλε το «Θωμά Μητρόπουλο ως εγκέφαλο του οργανωμένου συνδικάτου που διοικεί το ποδόσφαιρο και κατά συρροή και εξακολούθηση εγκληματεί σε βάρος του». Μεταξύ άλλων «καθορίζει ποιες ομάδες θα ανέβουν και ποιες θα υποβιβαστούν» και μίλησε για «φήμες της πιάτσας ότι έχουν προγραφεί Αθηναϊκός, Γιάννενα, ενώ η συμφωνία θέλει στο Τσάμπιονς Λιγκ να βγουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ».

Επίσης, «φρόντισε να εκλεγούν ως μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ άτομα που έχουν κάνει τον προθάλαμο του γραφείου του μόνιμη κρεβατοκάμαρά τους. Ελέγχει την ΕΠΟ και όλες οι αποφάσεις βγαίνουν με δική του έγκριση». Ακόμα «εκβιάζει ή καλύπτει διαιτητές όταν αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Πολλές φορές, μάλιστα, οι επόπτες παρασυρμένοι από το... "έργο" τους, μπαίνουν οι ίδιοι στο γήπεδο για να ανακόψουν τις επιθέσεις των ομάδων που θέλουν να κατακρεουργήσουν». Ερωτηματικά έθεσε (άραγε θ' απαντηθούν) και για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Επισήμανε πως «προκαλούν πολύ μεγάλη εντύπωση οι συμπτώσεις που παρουσιάζονται στη ζωή. Πώς γίνεται, όμως, η γραμματέας των αθλητικών δικαστών να είναι στενή συγγενής του Θωμά Μητρόπουλου;». Από τις αναφορές του φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και ο πρόεδρος στη λίγκα Βίκτορας Μητρόπουλος, τον οποίον χαρακτήρισε «Λουδοβίκο μ' αποτέλεσμα η απληστία του, για περισσότερη εξουσία, αλλά και δικτατορική νοοτροπία να τον οδηγήσει στη σημερινή του θέση».

Μ' ανακοίνωσή της η Ενωτική Ποδοσφαιρική Κίνηση υπενθυμίζει το σημερινό ζοφερό τοπίο στο άθλημα. Κυρίαρχα ψέγει τη διοίκηση στην ΕΠΟ γιατί υποτάσσεται αδιαμαρτύρητα και πλήρως στις «επιταγές» του Β Μητρόπουλου, επιδεικνύει αδυναμία, και έλλειψη σοβαρότητας, μεταχειρίζεται άνισα τις Ενώσεις και χρησιμοποιεί σαν όπλο την οικονομική τους ασφυξία, ταυτίζει την ύπαρξη και το ρόλο της με τον Β. Μητρόπουλο οδηγούμενη σε πλήρη διοικητική ανυπαρξία. Τέλος, καλεί τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου σε κοινό αγώνα που θα σημάνει την αφετηρία αναγέννησης του ποδοσφαίρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ