Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Προάγει τους ... χορηγούς

Ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Ομάδας Παιδείας Μενιδίου του ΚΚΕ

«Στη γύρα για εξεύρεση χορηγών έχει βγει ο δήμος Αχαρνών», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Ομάδα Παιδείας Μενιδίου του ΚΚΕ και σημειώνει ότι «ετοιμάζουν το σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αμορφωσιάς».

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η Κομματική Ομάδα του ΚΚΕ, ο δήμος Μενιδίου:

-- Στο 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών διοργάνωσε αγώνα μπάσκετ, σε συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με τη Wind, επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές έβαλαν καλάθια, προβάλλοντας την εταιρεία, η οποία έδωσε 20.000 ευρώ στο Δήμο για τη δημιουργία γυμναστηρίου στα Μ. Σχοίνα.

-- Στο 8ο Γυμνάσιο, στην ώρα περιβαλλοντολογικής εκδήλωσης ο Δήμος μοίραζε στα παιδιά τσαντάκια που διαφήμιζαν την trident και έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά και τα τσαντάκια.

«Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από το μαύρο μέτωπο (πλουτοκρατία - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΜΜΕ) δε σταματάει στα εργασιακά, ασφαλιστικό, μείωση μισθών - συντάξεων κ.ά. Συνεχίζει στην προσπάθεια μείωσης κόστους της εργατικής δύναμης για μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς όπως Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό» επισημαίνει η ΚΟ Παιδείας και συμπληρώνει:

«Αυτό το ρόλο εξυπηρετεί ο "Καλλικράτης" και το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για το "νέο σχολείο", και την "αξιολόγηση". Με το πέρασμα των σχολείων στους δήμους παρά την αβάσταχτη φορολογία στα δημοτικά τέλη και την άμεση πληρωμή από τους γονείς στο σχολείο θα ενισχυθούν οι τεράστιες ελλείψεις στην Παιδεία, ώστε να έρθει σαν δήθεν "σωτήρας" το κεφάλαιο για να καλύψει τα κενά φυσικά με ανταλλάγματα για τις δήθεν "αγαθοεργίες" του. Το σκηνικό είναι προδιαγεγραμμένο, απλήρωτοι εκπαιδευτικοί, απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, κλείσιμο παιδικών σταθμών και σχολείων, πολλές ταχύτητες σχολείων, αναβαθμισμένα αυτά που θα έχουν χορηγούς και θα μπορούν να βάλουν οι γονείς από την τσέπη τους, υποβάθμιση και εγκατάλειψη των υπόλοιπων».

«Για τα μέτρα τους, σημειώνει, πέρα από την κεντρική εξουσία έχουν "βαστάζους" και στη γειτονιά. Δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις που τα προωθούν, αλλά δε βγάζουν τσιμουδιά για την πολιτική που μας κάνει φτωχότερους, που ξεπουλάει τα πάντα. Είναι το ίδιο επικίνδυνοι με την κεντρική εξουσία, ακολουθείται ενιαία γραμμή από πάνω προς τα κάτω υπηρετώντας τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας η ΚΟ Παιδείας επισημαίνει: «Εχουμε ευθύνη σαν γονείς προς τα παιδιά μας και την τάξη μας να τους φρενάρουμε. Εχουμε ευθύνη σαν εκπαιδευτικοί που ο ρόλος του παιδαγωγού μάς επιβάλλει να αντισταθούμε στη μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα. Μπορούμε να τους "μπλοκάρουμε" σε κάθε σχολειό, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ