Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στον εισαγγελέα το πόρισμα για «ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ»

«Πλήθος παράνομων ενεργειών», διαπιστώνει, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εταιρεία «ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ» (πρώην «Αγροτουριστική»), το οποίο στάλθηκε χτες στον εισαγγελέα από τον υπουργό Π. Γερουλάνο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις και έξοδα παράστασης της διοίκησης «στερούνται νομιμότητας», καθώς δεν εγκρίθηκε ποτέ από τη Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας. Επίσης, η στελέχωση της εταιρείας έγινε με «παράνομο τρόπο», χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά μόνο με εισήγηση της προέδρου της εταιρείας στο ΔΣ. Τον Αύγουστο του 2009 υπογράφτηκαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ. Καταγγέλθηκαν στη συνέχεια οι 24. Με τον ίδιο τρόπο προσλήφθηκαν και τρία διευθυντικά στελέχη.

Παρ' όλα αυτά, όλες οι προσλήψεις καταγγέλθηκαν ως παράνομες από την πρόεδρο της εταιρείας και ακυρώθηκαν. Ωστόσο, ζητήθηκε για το θέμα γνωμοδότηση από καθηγητή Νομικής, αντί να αξιοποιηθεί ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας. Τέλος, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 450 χιλ. ευρώ και το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι μόλις 18,68 ευρώ. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 620 χιλ. ευρώ και αυξάνονται. Σύμφωνα με το πόρισμα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, το σύνολο του κεφαλαίου της εταιρείας «διατέθηκε σε αμοιβές της προέδρου και μελών του ΔΣ, δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρείας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ