Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζώνη εργατιάς και πολιτισμού

Η γιγαντοαφίσα στην είσοδο του Περάματος
Η γιγαντοαφίσα στην είσοδο του Περάματος
Σε μία πολύβουη κυψέλη δημιουργίας έχει μετατραπεί εδώ και μέρες ο χώρος στο τεράστιο μηχανουργείο της «ΝΑΥΣΙ», μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Μεταλλεργάτες και εικαστικοί δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σ' έναν «αγώνα δρόμου», για να στηθούν τα 320 μέτρα των ταμπλό. Να τοποθετηθούν πάνω τους τα 400 έργα των 200 περίπου εικαστικών και φωτογράφων που συμμετέχουν. Να μπουν οι καρτέλες με τα ονόματα, να μπει ο φωτισμός, να καθαριστεί ο χώρος...

Η γιγαντοαφίσα στην είσοδο της πόλης, τα αναρτημένα πανό και οι αφίσες στους δρόμους, προσκαλούν το λαό της πόλης και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη μεγάλη εικαστική έκθεση, που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή (23/4, 8 μ.μ.). «Αγώνας - Αντίσταση - Πολιτισμός, να μην πληρώσει την κρίση ο λαός» είναι το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων, που για τέταρτη χρονιά πραγματοποιούνται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Στη Ζώνη της ανεργίας, της εγκατάλειψης, των εργατικών ατυχημάτων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, στη Ζώνη των συγκρούσεων και των ταξικών αγώνων, ο μόχθος των μεταλλεργατών συναντά την πολιτιστική δημιουργία.

Θέατρο, μουσική, συζητήσεις, εικαστικά για τα παιδιά, αλλά και η μεγάλη έκθεση «Ζώνη Περάματος: Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο 4», συνθέτουν ένα δεκαήμερο πολιτισμού, με διοργανωτές το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: Η εργατική τάξη. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 2/5.


Μεταλλεργάτες και καλλιτέχνες κατά το στήσιμο των έργων
Μεταλλεργάτες και καλλιτέχνες κατά το στήσιμο των έργων

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ