Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ψάχνει για ευρώ στο Αμπού Ντάμπι

Τη συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο μετοχικό κεφάλαιο του υπό σύσταση «Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου» διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη πραγματοποίησε γι' αυτό το σκοπό ένα ταξίδι - «αστραπή» στο Αμπού Ντάμπι το περασμένο Σάββατο, συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη.

Οι πολύωρες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του κρατιδίου είχαν σαν αποτέλεσμα τη συμφωνία για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα συναντηθεί στην Αθήνα τις επόμενες βδομάδες και θα εξετάσει τις δυνατότητες συνεργασίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον τουρισμό, στις υποδομές και τον πολιτισμό. Στόχος του υπουργείου είναι και η συμμετοχή στο «Αναπτυξιακό Ταμείο», ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει και άλλους «επενδυτές» για το νέο εργαλείο που ετοιμάζει υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Θέματα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν σε μια σειρά από τομείς συζητήθηκαν στη διάρκεια χτεσινής συνάντησης της Λ. Κατσέλη με τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών του Αζερμπαϊτζάν Κ. Χεϊντάροφ. Σύμφωνα με το υπουργείο, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας κυρίως στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού και θέματα επενδύσεων σε τομείς της μεταποίησης και στο χώρο της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και το υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ