Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Σκηνικές αναζητήσεις

«59 σερβίτσια μόνο»
«59 σερβίτσια μόνο»
Το έργο «59 Σερβίτσια μόνο» του Ali Tailor ανεβαίνει (21/2) στο θέατρο «Τόπος Αλλού». Το έργο αφορά σε μια τρυφερή σχέση μέσα σε ένα βίαιο περιβάλλον. Ενας νέος φυλακισμένος βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τους άλλους φυλακισμένους, τον εαυτό του και την κοινωνική λειτουργό. Τα πρόσωπα - έγκλειστα ή όχι - βιώνουν την προσωπική τους φυλακή, αλλά και μέσα από δρόμους ανέλπιστους βρίσκουν την αγάπη και την τρυφερότητα. Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής, σκηνικό - κοστούμια: Μίκα Πανάγου, μουσική: Κώστας Χαριτάτος. Παίζουν: Απόστολος Τότσικας, Μαρίνα Αμανίτη, Γιώργος Κροντήρης, Αχιλλέας Βάτρικας, Γιώργος Σταυριανός.

  • Ο θίασος «Νέος λόγος» ανεβάζει (από 21/2, παραστάσεις Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 9.30 μ.μ.) στο «Studio Μαυρομιχάλη» το έργο του Mike Bartlett, «Οροι συμβολαίου». Το έργο περιγράφει τις συναντήσεις μιας μάνατζερ μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με μια υπάλληλο στέλεχος της εταιρείας, για το συμβόλαιο συνεργασίας της με την εταιρεία, υπό τον όρο να ενημερώνει τη διοίκηση για οποιαδήποτε ερωτική σχέση της με άλλο υπάλληλο. Οι καταστάσεις που περιγράφει το έργο μπορεί να φαίνονται εξωφρενικές, αλλά και πιθανές ως μέθοδοι κυριαρχίας του κεφαλαίου. Μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, φωτισμοί Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Εκάβη Ντούμα.
  • Στο «Θέατρο της Ανοιξης» παρουσιάζεται η κωμωδία «Sanpseftiko». Με βάση σενάριο του Γιάννη Μαργαρίτη, 5 ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν, διαμορφώνοντας το αρχικό υλικό. Ιστορίες καθημερινής τρέλας παντού, σε πολυεθνική εταιρεία, γυμναστήριο, τρένο, παραλία, spa κ.ά. Την παράσταση επενδύουν παλιές μελωδίες. Σκηνικό - κοστούμια: Δημήτρη Κακριδά. Παίζουν: Ελενα Αρβανίτη, Χρυσάνθη Δούζη, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Σταμούλης. Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου.
  • «Οροι συμβολαίου»
    «Οροι συμβολαίου»
    Στο «Bios» παρουσιάζεται το «1984», έργο βασισμένο στο «1984» του Τζορτζ Οργουελ. Το έργο του Οργουελ γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του '40 και «προμηνούσε» ένα ζοφερό μέλλον, που σήμερα αποτελεί καθημερινότητα. Το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα «ανθρωπάκι» που σηκώνει το ανάστημά του για λίγο, σαν χελώνα που βγαίνει από το καβούκι της και ξαναμπαίνει μέσα τρομαγμένη. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης. Παίζουν: Αργύρης Θανάσουλας, Γιάννης Λασπιάς, Αγγελική Καρυστινού, Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Λεονάρντο Σφοντούρης, Αλέξανδρος Βούλγαρης.
  • Ο Χώρος Τέχνης Ασωμάτων και η ομάδα «Ρακοσυλλέκτες» παρουσιάζουν (Παρασκευή, Σαββάτο 9 μ.μ., Κυριακή 8 μ.μ.) για 17 παραστάσεις την κωμωδία του Αλέξανδρου Χαριτάτου «Εσονται δύο», σε σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσιαβού. Το έργο «ζωγραφίζει», με χιούμορ, την προσπάθεια δύο νέων να σώσουν τη σχέση τους. Παίζουν: Γιάννης Πλακίδης, Στράτος Μούρκος, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, Ελένη Σταμπόλη, Γιώργος Μαυραειδής, Ηρόδοτος Χαριτάτος, Ζέτα Ντίλη. Σκηνικά: Ιωάννα Κατσιαβού. Μουσική: Σπύρος Ευαγγελάτος (τηλ. 213-0376.054, 6977245867, 6942951469).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ