Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»

Ο σημερινός απεργιακός «Ριζοσπάστης» είναι γραμμένος λιτά, αλλά γεμάτος με την αλήθεια της χτεσινής απεργίας. Τα αστικά ΜΜΕ, οι ταγοί της δήθεν αντικειμενικής, δημοκρατικής ενημέρωσης, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είπαν κουβέντα. «Ακρα του τάφου σιωπή...». Σήμερα, αν την προβάλουν, θα το κάνουν από τη σκοπιά των συμφερόντων του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, αστικών κομμάτων, Ευρωπαϊκής Ενωσης, εργατικής αριστοκρατίας, εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλουν να πείσουν ότι η ταξική πάλη είναι ανύπαρκτη, άρα η αντιδραστική πολιτική συναντά τη στήριξη και ανοχή του λαού. Τους διαψεύδει η λαϊκή δράση.

Το ΠΑΜΕ, που κήρυξε την απεργία, ήταν εξαφανισμένο από την ειδησεογραφία τους. Φοβούνται τη δυναμική του αγώνα των ταξικών δυνάμεων της εργατικής τάξης που καλούν ταυτόχρονα και τους συμμάχους της ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κόντρα σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ οι οποίες στηρίζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο. Τα αστικά ΜΜΕ μιλάνε τη γλώσσα του κεφαλαίου, τη δική του αλήθεια, την εχθρική για την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες. Στο μαύρο μέτωπο και τα ΜΜΕ μαζί με ένα τμήμα εξαγορασμένων δημοσιογράφων, όπως και οι ηγεσίες των δήθεν δημοσιογραφικών σωματείων. Εμείς, ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» απεργήσαμε, εκφράζοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες απεργούς.

Ο «Ριζοσπάστης» δεν κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα. Μοιράζεται ο απεργιακός «Ριζοσπάστης» χέρι - χέρι από τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους και οπαδούς του, σε όλους τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, στα μικρομάγαζα και στα χωριά. Απ' όλους, όσοι έδωσαν τα πάντα για την επιτυχία της χτεσινής απεργίας. Και συνεχίζουν και την επόμενη μέρα με την ίδια θέρμη και αποφασιστικότητα την ενημέρωση με τον απεργιακό «Ριζοσπάστη» στο χέρι, καλώντας σε μαζική αποφασιστική αγωνιστική δράση για την κλιμάκωση της πάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους, κανένας για δουλειά! Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο!(2021-06-05 00:00:00.0)
Η απεργία και τα αστικά ΜΜΕ(2016-12-10 00:00:00.0)
Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία σε όλη τη χώρα(2010-04-21 00:00:00.0)
Στάση εργασίας των δημοσιογράφων(2005-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ