Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπητού μας και αξέχαστου συναδέλφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, προσφέρουμε 700 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι συνάδελφοί του

***

2 ΦΩΤ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, 9η δόση, μέσω ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ, από το χωριό Φιλιππαίοι.

Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτογραφία), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ και ΝΙΚΟΥ ΛΑΤΣΟΥ, MIX. ΑΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΠΟΥΛΙΟΥ, ΙΩΑΝ. ΤΖΙΒΗ, ΔΗΜ. ΜΠΙΤΗ, καθώς επίσης και στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, πιστού αγωνιστή και φίλου του ΚΚΕ, καθώς και του υποστράτηγου του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Σκοτίδα), από το Κυπαρίσσι Γρεβενών, που σκοτώθηκε στο Γράμμο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
***

ΦΩΤ.

Στον αγαπημένο μου σύντροφο ΜΠΑΛΙΚΟΥΡΑ ΓΙΑΝΝΗ, παλιό ΕΠΟΝίτη που έφυγε από κοντά μας στις 9.10.09, προσφέρω στην εφημερίδα μας, τον «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.

Η γυναίκα του Ανδρομάχη Σαμαρά

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της αξέχαστης ΝΙΚΗΣ ΑΝΝΙΝΟΥ, για την αγαπημένη της εφημερίδα, το «Ρ», η κόρη της Μ. Αννινου προσφέρει 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΙΔΗ που συμπληρώνονται 9 μήνες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, η σύντροφός του Βούλα Λουκίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Ευγένειας-Χαραυγής.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 60 χρόνια που οι φασίστες στο χωριό του (Σωτηρίτσα Αγιάς) δολοφόνησαν τον πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΡΙΖΑΚΗ, μέλος της Εθνικής Αντίστασης, Γραμματέα του ΕΑΜ στην περιοχή, που δραπέτευσε από τις φυλακές και προσχώρησε στο Δημοκρατικό Στρατό όπου υπηρέτησε στην τροφοδοσία των περιοχών Κισσάβου και Μαυροβουνίου. Συνελήφθη και εκτελέστηκε στα 1950.

Στη μνήμη του, η κόρη του Μπαντρά Βασιλική προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ 25 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στις 6 του Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΤΑΤΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Από μικρός ο μπαρμπα-Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν οι σύντροφοί του στην Καβάλα, εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Τσαγκαράς στο επάγγελμα, έδωσε τη ζωή του για μια δικαιότερη κοινωνία, τη σοσιαλιστική. Για τη δράση του κυνηγήθηκε, εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στη Λήμνο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΗΣ
Στη μνήμη του η γυναίκα του Κίτσα προσφέρει 400 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το Καστράκι Καλαμπάκας, η συντρόφισσά του Χρυσούλα Γρηγορίου προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΝΕ Τρικάλων.

***

Στη μνήμη του ΒΑΪΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το Καστράκι Καλαμπάκας, η συντρόφισσά του Ολγα Γρηγορίου προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΝΕ Τρικάλων.

***

ΦΩΤ.

O ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ , από το Γερακάρι Καλαμπάκας, έφυγε από τη ζωή την 7η Γενάρη 2010. Αρκετό καιρό πριν, είχε προνοήσει να αφήσει στον εγγονό του, Κατσαντώνη Κων/νο, 100 ευρώ για να αποδοθούν, μετά το θάνατό του, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, αντί στεφανιού στη μνήμη του. Εκπληρώνοντας αυτή του την επιθυμία, ο εγγονός του παρέδωσε την προσφορά στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

O ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ, από τον Παλιόπυργο Τρικάλων, έφυγε από τη ζωή την 31η Δεκέμβρη 2009 σε ηλικία 63 ετών. Ηταν γόνος πολιτικών προσφύγων και μέλος του ΚΚΕ από το 1976.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Παλιοπύργου Τρικάλων.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΤΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΤΑΣΙΑ
***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου γονιών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΚΝΑΚΗ του Χρήστου και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ, το γένος Ρουμπακιά, κάτοικοι Δολίχης Ελασσόνας Λάρισας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κερασιάς.

Τα παιδιά της Αντώνης Μανώλης, Ζωή Μανώλη - Τσακνάκη

***

Στις 28 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΡΚΙΝΗ (Καπετάν Στρυμόνα), που σε όλη τη διάρκεια της ζωής του πολέμησε στο πλευρό του ΚΚΕ σε κάθε μετερίζι του αγώνα ως αντάρτης, συνδικαλιστής, μέλος του Κόμματος και της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του οι κόρες του, Βικτώρια και Δήμητρα Κιρκίνη, προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος στη ΝΕ Καβάλας το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ.

***

3 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των προσφιλών μου συγγενών προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Ενίσχυση 200 ευρώ. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΥΤΟΣ, γεννήθηκε στη Ρεντίνα Καρδίτσας το 1912. Το 1936 υπηρέτησε τη θητεία του στο στρατό όπου εκεί οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Στο Κόμμα τον οργάνωσε ο Ζαρογιάννης Γεώργιος που ήταν λοχαγός του. Από τις 16 Αυγούστου μέχρι τις 20 Αυγούστου του 1946 ο συμμορίτης Βουρλάκης τον βασάνιζε στην τοποθεσία Ζαχαράκι, όπου και απεβίωσε. Η αδερφή μου ΙΟΥΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΡΗ, γεννήθηκε το 1922, το 1943 επί Κατοχής οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, όπου και πρόσφερε της υπηρεσίες της σαν Επονίτισσα όπου την κατέτασσε ο αγώνας. Το 1947 βγήκε στο ΔΣΕ , ήρθε στο Γράμμο, στην ελεύθερη Ελλάδα, με την ηρωική πορεία το 1948. Σκοτώθηκε στις μάχες Κούλα - Πλάτη τον Οκτώβρη του ίδιου έτος, 1948. Το παιδί μου, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΙΡΗΣ, γιος πολιτικού πρόσφυγα, γεννήθηκε στις 27 Δεκέμβρη του 1954 στην 12η πολιτεία Τασκένδης, τελείωσε το 10τάξιο σχολείο, και στη συνέχεια τελείωσε την Σχολή Ακτινολόγων - Φωτογράφων. Το 1975 επαναπατρίστηκε μαζί με τους γονείς του, στην Ελλάδα. Εδωσε τα χαρτιά του να αναγνωριστούν στο ΔΙΚΑΤΣΑ, αλλά δυστυχώς αυτό κράτησε μέχρι το 1983. Ετσι έπιασε δουλειά σαν αντιπρόσωπος σε εταιρεία γυναικείων εσώρουχων. Στις 12 του Γενάρη το 1983 σκοτώθηκε έξω από το χωριό Κοξαρέ Κρήτης. Και μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε τα αίτια θανάτου του.

ΧΙΛΙΑΡΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΧΙΛΙΑΡΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Η σύζυγος μου, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΙΡΗ, μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, πολιτικός πρόσφυγας στην 12η πολιτεία Τασκένδης, επαναπατρίσθηκε το 1975 με τον σύζυγο της και τα παιδιά της. Το 2005 αρρώστησε και στις 5 Σεπτεμβρίου απεβίωσε. Ο γιος της Τσίρης Ηλίας προσφέρει 50 ευρώ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Ο σύζυγός της Τσίρης Λάμπρος, ο γιος της Τσίρης Ηλίας, η νύφη της Αικατερίνη και τα 3 εγγόνια της.

***

ΦΩΤ

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ γεννήθηκε στο Ασημοχώρι Καρδίτσας. Στην Κατοχή ήταν μέλος της ΕΠΟΝ και από τον Ιούλιο του 1947 μέχρι την 1η Ιούλη 49 υπηρέτησε στον ΔΣΕ , στο Τάγμα Αγραφιώτη. Κρατήθηκε στις φυλακές της Ζακύνθου, Ακροναυπλίας, Πύργου και Κορίνθου, μέχρι τις 18/7/1952. Εφυγε από κοντά μας στις 23 Μάρτη 2004.

***

ΦΩΤ

Η ΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΓΙΑΧΟΥΝΤΗ, γεννήθηκε στην Ομβριακή Δομοκού και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Παναγιά Δομoκού. Στην Κατοχή ήταν μέλος της ΕΠΟΝ. Από το φθινόπωρο του 1947 μέχρι τον Ιούλιο του 1949, υπηρέτησε στο ΔΣΕ , στο Αρχηγείο Αγράφων και στο ιππικό του Γαζή. Από τις 2/2/1950 μέχρι 20/10/1956 κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Εφυγε από κοντά μας στις 8/12/2000.

ΚΟΥΦΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΥΦΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
***

ΦΩΤ.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στα Καισαριανά Εδεσσας. Στην Κατοχή ήταν μέλος της ΕΠΟΝ. Από το 1950 έζησε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες και πρωτοστάτησε στην ίδρυση οργανώσεων της ΕΔΑ. Μετά τη μεταπολίτευση, ως μέλος του ΚΚΕ, ανέπτυξε σημαντική δράση. Στις 23 Σεπτέμβρη 2006 έφυγε από κοντά μας.

Στην μνήμη τους, όπως και στην μνήμη των ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΩΣΤΑ (σκοτώθηκε το 1949 στο Ντομπρούζι), ΓΙΑΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (σκοτώθηκε στο Καρπενήσι το 1949) αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ , ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΛΑΖΑΡΟΥ (σκοτώθηκε το 1944), ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, προσφέρουμε 150 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα.

Καραγκούνης Β. Κώστας, Χατζηγεωργιάδου Κ. Δήμητρα

***

ΦΩΤ.

Στις 26 Γενάρη συμπληρώνονται 20 χρόνια που έφυγε ο σύζυγός μου ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. Αγωνιστής από τα νεανικά του χρόνια μέσα από το Σύλλογο Λογιστών Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων ως το τέλος της ζωής του.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μαρία Καρακασίδου

***

ΦΩΤ.

Κλείνουν 10 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Πόλια) από τα Κανάλια Καρδίτσας, που έμεινε πιστός στα μεγάλα ιδανικά του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού, με φυλακές και εξορίες.

ΚΟΥΦΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΚΟΥΦΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
Εμείς, σαν εγγόνια του, τον γνωρίσαμε με το χαμόγελο, την οξυδέρκεια και ευστροφία του να μας λέει ότι «ο ήλιος σίγουρα θα ανατείλει - αργά ή γρήγορα - για όλη την ανθρωπότητα, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Παππού, δεν σε ξεχνάμε.

Στην άσβεστη μνήμη σου, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στο τιμημένο κόμμα μας το ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

Τα εγγόνια σου : Μιχάλης, Βασίλης, Ελενα

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστός κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γεωργίου Σ. ΤΟΥΜΠΑΡΗ (1928 - 2009), προέδρου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Παναγίας Θάσου, οραματιστή των κοινωνικών και συνεταιριστικών αγώνων, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 180 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παναγίας Θάσου.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΖΑΒΛΙΑΚΗ, μέλους του Κόμματος από το 1926 στα Αμπελάκια Λάρισας, έγκλειστου στο Γερμανικό Στρατόπεδο Αουσμπουργκ, από τον Φλεβάρη του 1944 ως το Μάη του 1945. Της μητέρας μου ΑΘΗΝΑΣ ΖΙΑΒΛΙΑΚΗ, και του αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1948 στον Ολυμπο, προσφέρω 400 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και 100 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Ο γιος και ο αδελφός τους Κωνσταντίνος Ζιαβλιάκης.

****

ΦΩΤ.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2010 συμπληρώνται 40 χρόνια από τότε που έφυγε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Κατερίνης, 200 ευρώ.

Η σύζυγος του Ιωσηφίδου Κλεονίκη, τα παιδιά του Νίκος, Θεόδωρος και Μαρία.

***

ΦΩΤ.

Στις 9 Φλεβάρη 2010 συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η παλαίμαχη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ, σε ηλικία 80 ετών μετά από πολύχρονη αρρώστια. Από μικρή εντάχθηκε στις γραμμές του αντιφασιστικού αγώνα ως μέλος της ΕΠΟΝ και σε όλη της τη ζωή παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ. Τη θυμόμαστε με πολλή αγάπη και μας λείπει.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Αντρέας, τα παιδιά της Γιάννα, Γρηγόρης, Μαρούσκα και τα εγγόνια της Σοφία και Θύμιος προσφέρουν 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Καλογρέζας - Αλσούπολης.

***

2 ΦΩΤ

Στη μνήμη του ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της συζύγου του ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ, αντί μνημοσύνου τα παιδιά τους Κώστας και Θεοδώρα Τσαλταμπάση προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ροδολίβους.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αιγάλεω.

Η σύζυγός του Βούλα Χιλιάρχου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 5 χρόνια και μας λείπει πάρα πολύ, προσφέρουμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γαλατσίου.

Η συντρόφισσα του στη ζωή, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

* Επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΑΠΡΑΖΗ, των εξαδέλφων μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΩΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΠΡΑΖΗ, από το ΔΣΕ , που δε θα τους ξεχάσω ποτέ, προσφέρω 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ανω Γαλατσίου.

Μωραΐτη Χρυσούλα.

ΜΟΥΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΟΥΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΟΥ που έφυγε στις 6 Γενάρη προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ανω Γαλατσίου, 50 ευρώ.

Γρηγόρης - Ελένη Χαραλαμπίδου.

****

ΦΩΤ.

ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, τα παλαιά Σφαγεία σε γνώρισαν από τα χρόνια της Σφαγής, όταν πολεμούσαμε κατακτητές και συνεργάτες τους. Οταν ερχόσουν στα σπίτια μας, πόσο όμορφα και αγωνιστικά τραγούδια μας έλεγες: «Λαϊκή Δημοκρατία Θεμέλιο, Ειρήνη, σχολεία, πολιτισμός», «Ο Φασισμός δουλώνει την πατρίδα και την υποβάλλει σε εξευτελισμούς, σε καταδίκες και σε εκτελέσεις, Ελλάδα μας αστέρι του ουρανού». Αιωνία η μνήμη σου Ανθούλα.

Στη μνήμη σου Ανθούλα και για την παλικαριά σου προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Πετραλώνων για την οικονομική εξόρμηση.

Ελλη Χαραλαμπίδου - Φούντη.

***

Η ΚΟΒ Μεταλλικού του νομού Κιλκίς τιμώντας τους αγωνιστές του χωριού που πέσανε στους εθνικο-απελευθερωτικούς και στους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες του λαού μας (δεκαετία '30 2 θύματα, Ελληνοαλβανικό μέτωπο 3 θύματα, περίοδο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ 13 θύματα, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας 7 δολοφονημένοι, στο ΔΣΕ 36 σκοτωμένοι), προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 200 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου των μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και αντάρτη του ΕΛΑΣ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας ΟΤΑ.

Η οικογένειά του

***

Με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, εις μνήμη του και στη μνήμη των συγγενών του που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, η σύζυγός του Ζωή Σταματίου προσφέρει στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας, Καλλιθέας του ΚΚΕ. Επίσης προσφέρει από 30 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας και στο «Ριζοσπάστη».

 ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
***

ΦΩΤ.

Στις 8 Φλεβάρη συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ. Από την Κατοχή μέχρι την τελευταία της πνοή έμεινε πιστή στο Κόμμα, στις αρχές του Σοσιαλισμού. Αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο γιός της

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο αδελφός τους Αντώνιος Νικολάου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΦΟΥ, αντί για το ετήσιο μνημόσυνο, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ και ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ. Επίσης των αδελφών μας ΣΟΦΙΑΣ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ που «έπεσαν» στο ΔΣΕ για τα ιδανικά τους, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

Βασίλης και Νίκη

Μαρίτσα και Λάλα Σάλλα

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών της ΠΑΥΛΟΥ και ΕΥΤΧΙΑΣ ΚΟΥΦΗ, η κόρη τους Ειρήνη προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΕΤΟΥΛΑ και της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς επίσης στη μνήμη των θείων μου: ΤΑΣΟΥ και ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΕΤΟΥΛΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΕΤΟΥΛΑ, του πεθερού μου ΝΙΚΟΥ ΣΤ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ . Και στη μνήμη του ξαδέρφου μου ΝΙΚΟΥ ΚΕΤΟΥΛΑ φίλου και οπαδού του Κόμματος, που έφυγε από τη ζωή εδώ και 40 ημέρες, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για ενίσχυση του ΚΚΕ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Νίκος Πλ. Κετούλας

***

ΦΩΤ.

Στις 29/12/2009 «χάθηκε» ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ, σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα. Γεννήθηκε το 1925 στον Τύρναβο Λάρισας και στα 16 χρόνια του οργανώθηκε στην Αντίσταση ενάντια στους κατακτητές, πέρασε στις γραμμές του ΔΣΕ ενάντια στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές και αργότερα οργανώθηκε στο ΚΚΕ που παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Για τη στάση του αυτή η πολιτεία τον αντάμειψε με 13 χρόνια φυλακή και εξορία στα Γιούρα - Κεφαλονιά και Χαλκίδα.

Στις 6 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατό του. Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων Λάρισας, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, και 100 ευρώ στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ Λάρισας.

***

Μετά τον Εμφύλιο και καθώς ο ΔΣΕ υποχώρησε, στην Ικαρία έμειναν αρκετοί αγωνιστές που ζούσαν στην παρανομία, οι οποίοι κυνηγήθηκαν από αποσπάσματα χωροφυλάκων. Κάποιοι που πέφτοντας στην παγίδα των υποσχέσεων για αμνηστία κλπ. παρουσιάστηκαν, πλήρωσαν σκληρά. Ομως κανένας δεν πρόδωσε τους συντρόφους του. Απ' όλους αυτούς έμειναν 8 αγωνιστές παλεύοντας 8 ολόκληρα χρόνια κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, έχοντας όμως ακοίμητο φρουρό τον Ικαριώτικο λαό, που ανεξάρτητα από πιστεύω, τους φύλαξε «ως κόρη οφθαλμού» όλα αυτά τα σκληρά χρόνια. Ολο αυτό το διάστημα, η ελπίδα των αγωνιστών ήταν να μπορέσουν να φύγουν για τις τότε σοσιαλιστικές χώρες, όμως συναντούσαν πολλά εμπόδια. Ωσπου κάποτε, έφθασε ως λυτρωτής τους ο Ικαριώτης καπετάνιος Κώστας Μεγαλοοικονόμου που κρατούνταν στον Αϊ - Στράτη αρκετά χρόνια σαν κομμουνιστής και βγήκε από το στρατόπεδο αδειούχος. Παρ' όλους τους κινδύνους κατάφερε να τους περάσει στις σοσιαλιστικές χώρες.

 ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
Στη μνήμη του υπέροχου αυτού ανθρώπου, αγνού κομμουνιστή, καθώς και στη μνήμη των 8 συντρόφων: ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΤΖΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΦΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, ΚΩΣΤΑ ΛΙΤΣΑ, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΥΡΙΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης, 140 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη » Κορυδαλλού.

Παπαγεωργάκη Γιαννούλα

***

Στη μνήμη του πατέρα μας ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, από τον Πλάτανο Μαγνησίας, αγωνιστή του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ και κατόπιν μαχητή του ΔΣΕ , όπου και τραυματίστηκε, μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του το 2001. Επίσης, στη μνήμη της μητέρας μας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΛΑΝΟΥ, από την Δροσοπηγή Κόνιτσας, αγωνίστριας του ΔΣΕ που σε κάποια μάχη έχασε την αδελφή της ΠΟΛΥΞΕΝΗ, μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος τη ζωής της, στις 20 Ιανουαρίου, τρία χρόνια πριν. Οι γονείς μας αντάμωσαν στη Ρουμανία όπου έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες και έκαναν μια καλή οικογένεια. Πόθος τους ήταν πάντα η επιστροφή στην πατρίδα. Δυστυχώς, όμως, δεν εκπληρώθηκε παρ' όλο ότι είχαν κάνει τις σχετικές ενέργειες. Ετσι τους σκέπασε για πάντα το φιλόξενο χώμα της Ρουμανίας.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη τους, οι κόρες τους Σοφία Δεσποτοπούλου και Ανθή (Τούλα) Ουγκουριάνου, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη » Κορυδαλλού.

***

ΦΩΤ.

Για τον ένα χρόνο από το θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μάνας και γιαγιάς ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ που έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Ιωάννης, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

ΦΩΤ.

Την 31/1/2010 έφυγε από τη ζωή ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1934 στη Γάγγρα Ρωσίας και εργάστηκε στον ΟΤΕ. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή σεμνός αγωνιστής για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Βαρβάρα και τα παιδιά του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Τηλεπ/νιών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ προσφέρω 50 εωρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Αιγάλεω.

Η σύζυγος Βούλα Χιλίαρχου.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή και αγαπημένου μας φίλου ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ που σήμερα κλείνουν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω Αχτίδας Βιομηχανίας. Οικογένεια Βαγενά.


ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ

ΟΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΟΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΝΝΙΝΟΥ ΝΙΚΗ
ΑΝΝΙΝΟΥ ΝΙΚΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

ΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΟΣ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΠΟΛΙΑΣ)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΠΟΛΙΑΣ)

ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ

ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΤΟΥΜΠΑΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΤΟΥΜΠΑΡΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ

ΜΠΑΛΙΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΙΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΦΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΦΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ

ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΕΤΟΥΛΑΣ
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΕΤΟΥΛΑΣ

ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ

ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ