Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ στους αγώνες για την Υγεία

  Προσκλητήριο για τη συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ

«Τώρα επιβάλλεται η κλιμάκωση των αγώνων, που έχουν αποφασίσει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Αυτή την ώρα, χρέος όλων των εργαζομένων στην Υγεία, είναι να δώσουν, μαζικά, αγωνιστικό "παρών" στη 48ωρη απεργία, στις 27 και 28 Νοέμβρη 2000».

Τα παραπάνω επισημαίνει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και καλεί σε κοινή δράση τα συνδικάτα του χώρου της Υγείας με τις υπόλοιπες κοινωνικές εργατικές οργανώσεις. Χρειάζεται η συσπείρωση και ο αγώνας για το δικαίωμα του λαού στη δημόσια δωρεάν υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις μονάδες υγείας, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και σημειώνει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της, προωθεί τη διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, για να βάλει "ταφόπλακα" στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, αλλά και να οδηγήσει σε εργασιακή ανασφάλεια τους εργαζόμενους σ' αυτή. Με το νομοσχέδιο για την Υγεία, μια σειρά υπηρεσίες των νοσοκομείων μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρίες. Το βάρος της χρηματοδότησης (στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών) μεταφέρεται μέσω του ΟΔΙΠΥ στα ασφαλιστικά ταμεία, με άμεσο κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα τα αποθεματικά τους. Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας, οι ασθενείς θα θεωρούνται πλέον πελάτες».

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία, που έγιναν με επιτυχία, κόντρα στα εμπόδια που έβαζαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

«Το ΠΑΜΕ θεωρεί ως κρίσιμο ζήτημα τη δημιουργία λαϊκών αγωνιστικών συσπειρώσεων μεταξύ των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία και των λαϊκών εργατικών στρωμάτων, με στόχο ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο δημόσιων υπηρεσιών Υγείας για όλους τους Ελληνες, αλλά και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Μόνο ένα ισχυρό, μαζικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα, μπορεί να ανατρέψει τις επιλογές κυβέρνησης - μονοπωλίων και οικονομικής ολιγαρχίας».

Συγκέντρωση και πορεία

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τη διήμερη απεργία (27-28 Νοέμβρη 2000) για να εκφράσει την αντίθεσή της σε έξι βασικά σημεία των σχεδίων της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 28 Νοέμβρη στη συμβολή των δρόμων Κοραή και Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 48ωρης απεργίας στις 27 και 28 Νοέμβρη και τη συμμετοχή της στη διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ