Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«CLUB MED» - «ΟLΥΜPΙC ROYAL»
Δυναμική παρέμβαση από τις ταξικές δυνάμεις

Καμία εξέλιξη δε σημειώθηκε κατά τη χτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το μέλλον των 250 εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Club Med» στην Κω, το οποίο παραμένει κλειστό από το 2008 με το πρόσχημα της ανακαίνισης. Ανακαίνιση δεν έχει καν αρχίσει και το ξενοδοχείο δε θα ανοίξει φέτος, όπως είχε δεσμευτεί η εργοδοσία.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιχείρηση η ανακαίνιση δεν έχει ξεκινήσει διότι έχουν προκύψει διάφορα ζητήματα με τις αδειοδοτήσεις και τις επιδοτήσεις. Παρ' όλα αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να απολύσει εργαζόμενους, προσφέροντας αυξημένη αποζημίωση. Χτες στη συνάντηση καταλήχθηκε με συμφωνητικό που υπογράφηκε ότι μέχρι να λυθούν τα όποια ζητήματα δε θα γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου καθώς και το υπουργείο να απαντήσει σε ένα μήνα στην επιχείρηση για τα ζητήματα που έχει θέσει. Σε κάθε πάντως περίπτωση, όπως συμφωνήθηκε και από την εργοδοσία, δε θα προχωρήσει σε καμία απόλυση ή προσπάθεια αλλαγής εργασιακής σχέσης αν πρώτα δεν μιλήσει με τους συνδικαλιστικούς φορείς. Στη τριμερή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το κλαδικό σωματείο και το Εργατικό Κέντρο του νησιού, από το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας, καθώς και πολλοί εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο.

«Δώστε τώρα τα λεφτά μας»

Μετά την τριμερή συνάντηση, οι συνδικαλιστές συμμετείχαν σε δυναμική παρέμβαση μέσα στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Αιτία της παρέμβασης ήταν το γεγονός ότι η εργοδοσία είχε τρεις μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, ενώ μόλις χτες το μεσημέρι και μπροστά στην αποφασιστικότητα των διαμαρτυρόμενων, οι οποίοι άνοιξαν πανό μέσα στο σαλόνι του ξενοδοχείου, εξόφλησε επί τόπου όλους τους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση το ταξικό συνδικάτο ξεκαθάρισε ότι θα βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιτρέπουν στην εργοδοσία να τους πληρώνει όποτε θέλει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ