Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΛΑΡΙΣΑ
Καταδικάζουν την απόλυση στο «Γαλαξία»

Το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας που σημειώθηκε με την απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας, τα σωματεία εργαζομένων σε «Carrefour-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA», «Praktiker Ελλάς», «ΜAKRO CASH & CARRY» και η Σωματειακή Επιτροπή των Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ALEX PACK».

Μετά από συνεδρίαση που έγινε για την οργάνωση της απεργιακής μάχης στις 10 Φλεβάρη, τα σωματεία εξέδωσαν ανακοίνωση όπου τονίζουν πως η εργαζόμενη «τιμωρήθηκε επειδή προσπαθούσε να οργανώσει τους συναδέλφους της στο χώρο δουλειάς για να δυναμώσει η φωνή τους, να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους από την εργοδοτική αυθαιρεσία» και συμπληρώνουν: «Η εργοδοσία προχωρεί σε τέτοιες κινήσεις προκειμένου να προλάβει αντιδράσεις».

«Επειδή ακριβώς θέλουν να εντείνουν το καθεστώς γαλέρας που ισχύει στους χώρους δουλειάς επιδιώκουν να ισοπεδώσουν ακόμη και κάθε υπόνοια για αντίσταση, κάθε σκέψη για οργάνωση απέναντι στα σχέδιά τους. Να επιβάλουν περισσότερη μερική απασχόληση (4ωρα), περισσότερη απλήρωτη εργασία (με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας), περισσότερη ανασφάλιστη εργασία και τελικά περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Πρώτα προσπαθούν να μας πείσουν πόσο "εθνικά αναγκαία" είναι η κατεδάφιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για το λόγο αυτό να τη δεχτούμε αδιαμαρτύρητα. Και όταν κάποιος εργαζόμενος επιλέξει να αντιδράσει, τότε η απάντηση είναι η απειλή, η τρομοκράτηση, η απόλυση», επισημαίνουν τα σωματεία.

Απάντηση στις δεκάδες απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον κλάδο, σημειώνουν τα σωματεία, μπορεί να δοθεί μέσα από τη συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους. Μέσα από τη συλλογική οργάνωση ώστε «μαχητικά να αντιταχθούν απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει, να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στο συλλογικό οργανωμένο αγώνα μεγαλώνοντας την ταξική αλληλεγγύη». Γι' αυτό και τα σωματεία καλούν σε μαζική δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη και σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που στη Λάρισα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ