Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Πάρε τη ζωή στα χέρια σου»!

  Κάλεσμα αγώνα του ΠΑΜΕ προς όλους τους νέους και τις νέες

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
«... Κάνε κάτι και για σένα. Μην κοιτάς μόνο τους άλλους. Κάνε κάτι και για σένα, κι ας τα λόγια στους δασκάλους». Τι καλύτερο από αυτούς τους στίχους του γνωστού νεολαιίστικου συγκροτήματος των «Πυξ Λαξ» για να καλέσεις τους νέους εργαζόμενους να εκφράσουν την απόφασή τους πως ... δεν πάει άλλο! Ετσι και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με το στίχο αυτό καλεί του νέους να γνωρίσουν το ΠΑΜΕ και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους.

«Το ΠΑΜΕ μιλάει σε σένα που καθημερινά νιώθεις πάνω την άγρια εκμετάλλευση, που ψάχνεις για οποιαδήποτε δουλιά, για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράριο. Χωρίς ασφάλιση, που κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο αγανακτισμένος και κουρασμένος είσαι από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που αποφάσισες πως... δεν πάει άλλο!» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Για τα απλά πράγματα που δεν μπορούν να έχουν οι νέοι υπογραμμίζει: «Μιλάνε για πρόοδο, για εκσυγχρονισμό κι εσύ νιώθεις βαθύτερα τη σιχαμάρα και τη βρωμιά, όταν βλέπεις πως ο ιδρώτας του γίνεται πλούτος για μια χούφτα μεγαλοεργοδότες, όταν εσύ μετράς ακόμα και τον καφέ που θα πιεις, όταν τα λεφτά δε φτάνουν για ένα θέατρο, ένα σινεμά. Οταν δεν μπορείς να πας με την παρέα μια εκδρομή, να ξεφύγεις λίγο, όταν δεν μπορείς να πάρεις ένα καλό ρούχο απ' αυτά που κοιτάς στις βιτρίνες. Πότε θα μπορέσεις να τα κάνεις όλα αυτά, αν όχι τώρα;».

«Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση, εργοδοσία τα 'χουν κάνει "πλακάκια" και δουλεύουν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Σε ποιανού τις πλάτες; Στις δικές σου. Πού πάνε ένα σωρός δισ. για κοινοτικά προγράμματα κατάρτισης και επιδότησης εργοδοτών; Πάντως όχι σε εσένα. Ποιος νοιάστηκε πραγματικά για σένα;».

Αναφερόμενο επιπλέον και στις επιπτώσεις από τα νέα μέτρα που προωθούνται, τονίζει: «Η ανεργία της νεολαίας είναι δικό τους κόλπο για να κάνουν τα μεροκάματα πιο φθηνά, να μην έχεις ωράριο, να δουλεύεις όποτε και όσο θέλει το κάθε αφεντικό. Είναι κόλπο για να σου βουλώσουν το στόμα, επειδή δεν αντέχουν τη φωνή σου. Και τώρα με το νομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή το μόνο που θέλουν είναι να ελέγχουν τα πράγματα, να σε βάλουν στο χέρι για να μην μπορείς να αντιδράσεις και κλονιστεί η απάνθρωπη εξουσία τους».

Και το κάλεσμα γνωριμίας, συνεχίζει: «Πάρε τη ζωή στα χέρια σου! Οχι μόνος. Πάλεψε συλλογικά, οργανώσου τώρα στο σωματείο σου. Πάρε μέρος στις εκλογές των Συνδικάτων και διώξε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και τα όργανα της εργοδοσίας. Κάνε το δικό σου μέτωπο αντίστασης και πάλης. Φτύσ' τους κατάμουτρα. Θα το πάρουν το μήνυμα. Γνώρισε και στήριξε το ΠΑΜΕ, τη γνήσια, ανυπάκουη κι ατίθαση γραμμή της κόντρας και της αντεπίθεσης. Κατέβα στο δρόμο και φώναξε. Ποιον θα φοβηθείς; Εδώ κατεβαίνουν τα γερόντια για τη σύνταξή τους. Εσύ θα τους βλέπεις από την τηλεόραση;».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ καλεί τους νέους να απαιτήσουν: Δουλιά τώρα, πλήρη, σταθερή, 8ωρη. Καλές αμοιβές, κοινωνική ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο, ψυχαγωγία, μόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ