Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ανησυχεί για «κοινωνική αναταραχή»

Τις προσδοκίες και τους φόβους της τάξης που με συνέπεια υπηρετεί επανέλαβε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ

Την ανησυχία του μήπως προκληθεί «κοινωνική αναταραχή» εξέφρασε εκ νέου ο Κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ωστόσο, ταυτόχρονα, ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να ληφθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν είχαν παρθεί τα προηγούμενα χρόνια. «Με ανησυχεί ότι αν δεν μπορέσουμε να ελέγξουμε τα πράγματα, ο κίνδυνος είναι να προκληθεί κοινωνική αναταραχή», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ», σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα «αυτό ανησυχεί και τις αγορές».

Από την άλλη, εκτίμησε ότι σήμερα συντρέχουν όλοι οι παράγοντες για επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης. «Ο λαός είναι ώριμος, τα ΜΜΕ πιέζουν, η ΝΔ είναι πρόθυμη να βοηθήσει», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον Γ. Παπανδρέου να πει ότι έκανε λάθος όταν έλεγε προεκλογικά πως «τα λεφτά υπάρχουν» και με αυτό τον τρόπο να απαλλαγεί από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. «Οταν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες πρέπει να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα», αποφάνθηκε, αναγορεύοντας ως ύψιστο στόχο την «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών».

Δικαιολογώντας την πρόσφατη πρότασή του για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, είπε ότι το σημερινό κυβερνητικό επιτελείο «είναι άπειρο», όπως αποδείχθηκε και από τον τρόπο που χειρίστηκε τις τροπολογίες για τις γονικές παροχές και την απόσυρση των ΙΧ.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «τα ΜΜΕ παροτρύνουν τον πρωθυπουργό να πάρει (σ.σ. αντιλαϊκά) μέτρα», κάνοντας ονομαστική αναφορά στα «Νέα», στο «Εθνος», στις οικονομικές εφημερίδες, στην «Ημερησία», κ.ο.κ. «Διαβάζω τα άρθρα τους και με εκφράζουν», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι είναι πρόωρο να κρίνει τη νέα ηγεσία της ΝΔ, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας ότι «παραήταν ήπια η πολιτική που εφάρμοσε», εκτιμώντας ότι «χάσαμε 5,5 χρόνια».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ανακοίνωση της κυβέρνησης να «κόψει» τις επιδοτήσεις στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, ανάμεσα στα οποία είναι και το δικό του, υπερασπίστηκε το έργο τους στην καταγραφή (βλέπε διαστρέβλωση) της σύγχρονης Ιστορίας. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι τα 250.000 ευρώ της ετήσιας επιχορήγησης δεν είναι πολλά, θέση εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα ζητάει ο Κ. Μητσοτάκης για λογαριασμό της τάξης που υπηρετεί όταν αναφέρεται στις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ