Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ
Συνέχισε νικηφόρα το δίδυμο κορυφής

Λιγότερο ή περισσότερο εύκολα το δίδυμο που διεκδικεί τον τίτλο κέρδισε και έτσι δεν υπήρξαν αλλαγές στα δεδομένα, με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής. Αντίθετα ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ «σκόνταψε» στην Καβάλα.

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση του Πανθρακικού και διατήρησε τα κεκτημένα. Ετσι θα προετοιμαστεί χωρίς επιπλέον άγχος για τη δύσκολη αναμέτρηση στου Χαριλάου, περιμένοντας νωρίτερα (Παρασκευή) - κατά το δυνατόν - ευχάριστα νέα από την κλήρωση για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί οι γνωστές αδυναμίες να μην εξαφανίστηκαν (πώς θα μπορούσε άλλωστε σε «μια μέρα») αλλά ο Παναθηναϊκός, στο ντεμπούτο του Νιόπλια, κέρδισε τον μαχητικό Ηρακλή. Και αυτό που για τους τριφυλλοφόρους μετράει είναι ότι διατηρούνται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Η τύχη της Καβάλας ή η ατυχία του ΠΑΟΚ (3 δοκάρια), αλλά και οι λανθασμένες τελικές επιλογές των ασπρόμαυρων, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για το 0-0. Οι φιλοξενούμενοι, στην Καβάλα, ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά δεν αποκόμισαν το απόλυτο αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η φράση του Σάντος «αδικήσαμε τους εαυτούς μας» τα λέει όλα...

Σε μονομαχία των Γουνδουλάκη - Μεντίν εξελίχθηκε η αναμέτρηση Λάρισας - Πανιωνίου. Αμφότεροι πέτυχαν από δύο γκολ και έτσι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Υπό το βαρύ κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα ιδιοκτητοδιοικητικά προβλήματα και παιχνίδια, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει ντέρμπι και την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Τελικά το κέρδισε, με αρκετή δόση τύχης στο τέλος, και βρίσκεται στην 5η θέση (μαζί με τον Εργοτέλη που έχασε στα Γιάννενα). Το τοπίο πάντως παραμένει θολό και το επιχειρηματικό αλισβερίσι συνεχίζεται. Σημαντικό (βαθμολογικά και ψυχολογικά) «διπλό» του Αστέρα Τρίπολης στου Χαριλάου. Με τον Αρη να προσπαθεί, αλλά να μην τα καταφέρνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ