Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενορχηστρωμένη επίθεση στο άσυλο

Η κυβέρνηση αξιοποιεί διάφορους επίσημους και «ανεπίσημους» μηχανισμούς και «ανοίγει» το θέμα του ασύλου, στοχεύοντας στα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών

Ενορχηστρωμένη επίθεση στο άσυλο εξελίσσεται όλες τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, μέρος των πανεπιστημιακών, αλλά και διάφορους «κρυφούς» ή «φανερούς» μηχανισμούς του αστικού κράτους. Ο κρατικός αυταρχισμός, οι προβοκάτσιες (με αποκορύφωμα την επίθεση στον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθήνας), οι «προληπτικές» συλλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας... έδωσαν τη σκυτάλη στην προχθεσινή απαράδεκτη ανακοίνωση του ΔΣ της Νομικής, η οποία μάλιστα προβλήθηκε από πολλά μεγάλα ΜΜΕ «εμπλουτισμένη» με ακόμα πιο αντιδραστικές απόψεις. Το ΔΣ του Τμήματος Νομικής Αθήνας ζητά απ' το πρυτανικό συμβούλιο «να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέπεται η αυθαίρετη είσοδος στο κτίριο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων», ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος, Θ. Φορτσάκης, με δηλώσεις του, προχώρησε σε πιο ...προωθημένες απόψεις, για είσοδο στο πανεπιστήμιο με επίδειξη κάρτας και ειδικό σώμα πανεπιστημιακών φυλάκων!

Με όλους αυτούς τους τρόπους έχουν «ανοίξει» το θέμα του ασύλου και προσπαθούν να το «σερβίρουν» στους εργαζόμενους. Με συζητήσεις στην τηλεόραση για το άσυλο και το «αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί», με δηλώσεις από εδώ κι από εκεί για εφαρμογή του νόμου, με τη βοήθεια δυνάμεων που εκφυλίζουν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα «προετοιμάζονται».

Να προσθέσουμε ότι το ΔΣ της Νομικής ζητά, επίσης, «μέτρα ώστε στους χώρους της σχολής να μην λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί άδεια από την Πρυτανεία ή την Κοσμητεία», απομάκρυνση «ραδιοφωνικού σταθμού», «άλλων αυθαίρετων εγκαταστάσεων», απόδοση του «κτιρίου ελεύθερου από την παρεμβολή κάθε εξωπανεπιστημιακού στοιχείου».

Ανακοίνωση της ΤΟ ΝΟΠΕ της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Νομικών Οικονομικών Πολιτικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) της ΚΝΕ, σε ανακοίνωση με τίτλο «Προβοκάτσια και καταστολή πάνε χέρι - χέρι», τονίζει: «Τις τελευταίες μέρες η ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΝΔ και διαφόρων μηχανισμών, για το χτύπημα του πανεπιστημιακού ασύλου, έχει φουντώσει. Γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως το ΠΑΣΟΚ δεν παλεύει μόνο του. Αντίθετα, έχει εξαπολύσει όλους τους "γνωστούς - αγνώστους" μηχανισμούς του.

Ολα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έστρωναν το έδαφος για την κατάργηση του ασύλου, αξιοποιώντας τις ομάδες των δήθεν "αντιεξουσιαστών", στην πραγματικότητα φασιστοειδών. Σήμερα με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Νομικής προτάθηκε από τον πρόεδρο του Τμήματος, η είσοδος στη Νομική να γίνεται μόνο με την επίδειξη ειδικής κάρτας που θα παρέχει το Πανεπιστήμιο!

Από την άλλη, έχουμε τον ΣΥΝ και τα ΕΑΑΚ, που σαν νταβατζήδες του φοιτητικού κινήματος αποφασίζουν με φασιστικό τρόπο και χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους φοιτητές να κάνουν κατάληψη στη Νομική, ονομάζοντας το παραμάζωμα 40 ανθρώπων Γενική Συνέλευση! Η στάση τους μόνο ένα πράγμα εξυπηρετεί: Το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και του κεφαλαίου, όπου πρώτος και κύριος στόχος του είναι η συκοφάντηση ενός κεκτημένου δικαιώματος του λαϊκού κινήματος.

Η αντίληψη που έχουν αυτά τα κόμματα και τα διάφορα γκρουπ για το φοιτητικό κίνημα όχι απλά το οδηγούν σε ακίνδυνα για το κεφάλαιο μονοπάτια, αλλά γίνονται επικίνδυνες για το ίδιο το φοιτητικό κίνημα και υπονομεύουν την πάλη σπέρνοντας σύγχυση και απογοήτευση, καθώς παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του κεφαλαίου για την κατάργηση του ασύλου, την παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των σπουδών μας».

Η ΤΟ ΝΟΠΕ της ΚΝΕ επισημαίνει ακόμα ότι «στο πανεπιστήμιο της αγοράς που προωθούν δε χωράνε ούτε διεκδικήσεις, ούτε αγώνες, παρά μόνο το κέρδος των πολυεθνικών που υπηρετούν» και τονίζει πως «η μόνη απάντηση απέναντι στον εκφυλισμό και τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος, είναι η ισχυροποίηση των Επιτροπών Αγώνα, είναι η ενδυνάμωση της ελπίδας του φοιτητικού κινήματος, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ