Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΣΑΚ
Απόλυτη επιτυχία των κινητοποιήσεων στην Α2

Απόλυτα επιτυχημένες ήταν οι ενέργειες των μελών του ΠΣΑΚ να μη διεξαχθεί κανένας αγώνας (φώτο από την κινητοποίηση στο κλειστό του Υμηττού
Απόλυτα επιτυχημένες ήταν οι ενέργειες των μελών του ΠΣΑΚ να μη διεξαχθεί κανένας αγώνας (φώτο από την κινητοποίηση στο κλειστό του Υμηττού
Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η απεργία του ΠΣΑΚ, καθώς όλες οι ομάδες αποφάσισαν να μην... κατέβουν στο παρκέ, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμά τους για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Οι παίκτες της Α1 «σκορπίστηκαν» στα γήπεδα της Α2 (μετά την αναβολή από τον ΕΣΑΚΕ των αγώνων της πρώτης κατηγορίας) προκειμένου να διασφαλίσουν την απεργία που είχαν κηρύξει και να μη διεξαχθεί κανένας αγώνας. Η επιτυχία της απεργίας ήταν ένα ηχηρό ...χαστούκι σε όλες τις προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις που έγιναν όλη την προηγούμενη βδομάδα προκειμένου να σπιλωθούν οι ενέργειες των παικτών, ενώ απέτυχε και ο σκοπός για σύγκρουση μεταξύ των παικτών (απεργοί-απεργοσπάστες καθώς τέτοια περιστατικά δεν υπήρξαν) αφού όλοι εμφανίστηκαν ενωμένοι και αποφασισμένοι σαν μια γροθιά.

Συντονισμένη παρουσία σε όλα τα γήπεδα,

Σε όλα τα γήπεδα της Α2 υπήρξε παρουσία μελών του ΠΣΑΚ ενώ ο καλός συντονισμός μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας έδινε συνεχώς τη ενημέρωση για την γενικότερη εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν στο Μετς για το Παγκράτι-Ξάνθη, μέλη του ΠΣΑΚ από διάφορες ομάδες έδωσαν το «παρών» στο κλειστό του Υμηττού στο Αμύντας-Αιγάλεω, οι παίκτες του Πανελληνίου ταξίδεψαν ως την Τρίπολη για το Αρκαδικός-Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ οι παίκτες του Αρη και του ΠΑΟΚ επισκέφτηκαν το «Ιβανώφειο» για το Ηρακλής-Νήαρ Ηστ. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στο κλειστό της Δάφνης (Δάφνη-Ικαρος), ενώ ο ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος, πήγε στη Δράμα για το ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο. Φορώντας άσπρα μπλουζάκια με το σύνθημα «Διεκδικούμε τα αυτονόητα», τα μέλη του ΠΣΑΚ από τις ομάδες της Α1 σε συνεργασία με τους παίκτες των ομάδων της Α2 στήθηκαν για το τζάμπολ (χωρίς να κάνουν ζέσταμα). Δήλωσαν στους διαιτητές ότι δε θα αγωνιστούν διότι απεργούν μαζί με τον ΠΣΑΚ. Οι διαιτητές έδωσαν κανονικά 3 λεπτά για το τζάμπολ, πήγαν στο κέντρο και περίμεναν 15 λεπτά για να κλείσει το φύλλο αγώνα.

ΠΣΑΚ: Απόλυτη επιτυχία

Για απόλυτη επιτυχία κάνει λόγο με ανακοίνωσή του την Κυριακή ο ΠΣΑΚ σχολιάζοντας την απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο καμία αναμέτρηση σε Α1 και Α2 μπάσκετ. «Τώρα ξέρουν ΟΛΟΙ το πόσο ενωμένοι και αποφασισμένοι είμαστε μέχρι να βγάλουμε το μπάσκετ από το χάος των δυσεπίλυτων προβλημάτων του. Η απόλυτη επιτυχία της απεργίας που είχε εξαγγείλει ο ΠΣΑΚ ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Σε κανένα γήπεδο της Ελλάδας (Α1 και Α2 κατηγορία) δεν πραγματοποιήθηκε παιχνίδι της προγραμματισμένης αγωνιστικής και πουθενά δεν ...έσπασε η απεργία μας. Οι αθλητές της Α1 συσπειρώθηκαν με τους συναδέλφους τους της Α2 και πέτυχαν το στόχο μας. Το 100% της επιτυχίας σημαίνει την έναρξη ενός ακόμη μεγάλου αγώνα προς την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας (ακόμη δεν έχει λυθεί τίποτε), μετά τη συγκλονιστική ανταπόκριση των μελών μας θεωρούμε ιερό καθήκον να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε και πασχίζουμε με κόπο και πραγματικό κόστος τόσο καιρό», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συνδέσμου ενώ καταλήγοντας επισημαίνει τα εξής: «Μετά και τη χτεσινή απεργία ήρθε η ώρα για την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους φορείς που θα βάλει ΤΕΛΟΣ στα μεγάλα προβλήματα που... ματώνουν το μπάσκετ καθημερινά».

ΕΟΚ: Καλεί σε διάλογο για την Α2

Mέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καλεί τα σωματεία της Α2 κατηγορίας μπάσκετ των Ανδρών σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 στα γραφεία της στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο, έπειτα από κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ είχε επιτευχθεί συμφωνία (η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί) μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών (ΠΣΑΚ, ΕΟΚ, Πολιτεία) για μια σειρά ζητημάτων που αφορούσαν την κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ