Κυριακή 8 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΑ Σχέδια για τη σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων οικονομικής τόνωσης παρουσίασε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξη Τύπου στη Φραγκφούρτη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ στο χαμηλό ρεκόρ του 1%. «Δεν απαιτούνται πλέον όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει στον ίδιο βαθμό όπως στο παρελθόν» καθώς η οικονομία βελτιώνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρισέ.

IΡΑΚ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου ανέθεσε στην κοινοπραξία «Exxon Mobil-Shell» την εκμετάλλευση του πεδίου άντλησης πετρελαίου Δυτική Κούρνα-1 στο Νότιο Ιράκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. Η κοινοπραξία, στην οποία μετέχουν ο αμερικανικός όμιλος «Exxon Mobil» (80%) και ο βρετανο-ολλανδικός «Shell» (20%), ήταν σε ανταγωνισμό με τη ρωσική εταιρεία «Lukoil» για την εκμετάλλευση του σημαντικού ιρακινού πεδίου άντλησης που διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία εκτιμάται ότι δίνουν 8,5 δισεκατομμύρια βαρέλια.

ΤΟΥΟΤΑ - ΚΕΡΔΗ Εκπληξη επιφύλασσαν στην αγορά τα αποτελέσματα τριμήνου της ιαπωνικής «Toyota», καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία, αλλά και να περιορίσει τις προβλέψεις για τις ετήσιες απώλειές της. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 21,8 δισ. γιεν (240 εκατ. δολάρια), μειωμένα κατά 84,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά πολύ καλύτερα από τις απώλειες των 77,8 δισ. γιεν του προηγούμενου τριμήνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ