Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΝΙΔΙ
Προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών και αγώνων

Καταγγελία των Οργανώσεων Μενιδίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Από τις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις
Από τις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις
«Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών, της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και ορισμένων εκπαιδευτικών που αντί να σκύψουν στα προβλήματα που απασχολούν χιλιάδες μαθητές στην πόλη μας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, να βάλουν στο "γύψο" το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, να αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο». Την παραπάνω καταγγελία κάνουν οι Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που, με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μενιδίου, σε παρεμβάσεις ουσιαστικά - μαζί με την αστυνομία - σε σχολεία που βρίσκονταν σε κινητοποίηση (1ο ΕΠΑΛ, 4ο Λύκειο), προκειμένου να παύσουν οι κινητοποιήσεις.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επισημαίνουν στην καταγγελία τους:

«Δεν έχει καμιά αρμοδιότητα ο Δήμος να παίζει το ρόλο του "χωροφύλακα", όταν μάλιστα δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για τα εκατοντάδες παιδιά εργαζομένων που είναι εκτός παιδικών σταθμών. Οταν επιβάλει στους εργαζόμενους γονείς να πληρώνουν σημαντικά ποσά για τροφεία μετατρέποντας τους παιδικούς σταθμούς σε "επιχειρήσεις". Αντί να "ανοίγει" τις πόρτες των σχολείων όταν αγωνίζονται οι μαθητές, να παλέψει για να "ανοίξουν" νέα σχολεία που έχει ανάγκη η περιοχή. Αντί να δείχνει τη δύναμή του στους μαθητές, να την δείξει στην κυβέρνηση διεκδικώντας τα χρήματα που χρωστάνε στους δήμους.

Δυστυχώς, τον ίδιο ρόλο του "χωροφύλακα" φιλοδοξούν να παίξουν και ορισμένοι εκπαιδευτικοί:

  • Στο 2ο ΕΛ καθηγητής και υπεύθυνη κυλικείου επιτέθηκαν φραστικά σε μέλη και στελέχη της ΚΝΕ που μοίραζαν ανακοινώσεις.
  • Στο 5ο ΕΛ καθηγητής προσπάθησε να εμποδίσει το διάβασμα του "Οδηγητή", της εφημερίδας της ΚΝΕ.

Ολα αυτά τα κρούσματα τρομοκρατίας μόνο τυχαία δεν είναι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέσω των μηχανισμών τους, αξιοποιούν δημοτικές αρχές, καθηγητές, "αγανακτισμένους γονείς" και οτιδήποτε τους είναι χρήσιμο, ώστε να βάλουν φρένο στους αγώνες των μαθητών, που παλεύουν για ενιαίο 12χρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι σύμφυτα φαινόμενα με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ψήφισε και εφάρμοσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστειλε εισαγγελείς στα σχολεία, έσυρε εκατοντάδες μαθητές στα δικαστήρια επειδή αγωνίζονταν και η ΝΔ συνέχισε.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκονται πάντα αλληλέγγυοι στη νεολαία, στηρίζουν όλα τα δίκαια αιτήματα μαθητών και εργαζομένων, τους αγώνες που συλλογικά και δημοκρατικά αποφασίζονται από τους ίδιους. Καλούμε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και γονείς να είναι συμπαραστάτες και όχι αντίπαλοι. Να συμβάλουν στην ανάπτυξη του κινήματος Παιδείας, στην κοινή δράση και συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ