Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Προετοιμάζουν το αγωνιστικό ραντεβού

  Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα στις 15 Νοέμβρη και στα Γιάννενα στις 14 του μήνα

Για την επιτυχία του παμφοιτητικού συλλαλητηρίου που έχουν αποφασίσει για την Τετάρτη 15 Νοέμβρη προετοιμάζονται οι φοιτητές, ενώ παράλληλα συζητούν και διοργανώνουν στις γενικές τους συνελεύσεις τη συμμετοχή τους στον τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στην Αθήνα οι φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο είναι της Φιλοσοφικής, του Οικονομικού, της Οδοντιατρικής, του Παντείου, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ - Νηπιαγωγοί), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ - Δάσκαλοι), του Μαθηματικού, κι ακόμα οι σύλλογοι: ΑΣΟΕΕ, Βιολογικού, Φυσικού, ΤΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων, Ιατρικής, Μηχανολόγων, Χημικών - Μηχανικών. Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των συλλόγων που με απόφασή τους θα διαδηλώσουν για δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, ενάντια στην υποβάθμιση του πτυχίου και των προπτυχιακών σπουδών, στην κατηγοριοποίηση των σχολών και τα αντιδραστικά νομοσχέδια για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα και την οικονομική - διοικητική αυτοτέλεια των ΑΕΙ, καθώς σε αρκετές σχολές αυτές τις δυο μέρες οι φοιτητές πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού για το παμφοιτητικό συλλαλητήριο είναι επίσης την Τετάρτη 15 του Νοέμβρη, στη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Χημείου, και εκείνη τη μέρα θα κλείσει το Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) από τις 12 το μεσημέρι. Για το συλλαλητήριο στη συμπρωτεύουσα είχε πάρει αρχικά απόφαση - κάλεσμα η Φοιτητική Ενωση Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ) και στο κάλεσμα αυτό έχουν ανταποκριθεί ήδη με αποφάσεις γενικών τους συνελεύσεων οι σύλλογοι: Ψυχολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Δασολογίας και Κτηνιατρικής.

Την ίδια μέρα οι φοιτητές κινητοποιούνται και στην Πάτρα, με απόφαση των συλλόγων Μαθηματικού και Χημικού, μαζί με τους μαθητές που καλεί σε συλλαλητήριο το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης. Μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην πλατεία Ολγας.

Επίσης, στα Γιάννενα συλλαλητήριο διοργανώνουν οι φοιτητές την Τρίτη 14 Νοέμβρη με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού.

  • Παράλληλα προχωρούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στις Ιατρικές Σχολές όλης της χώρας, που παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία και δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους. Τα ιδιαίτερα αιτήματα της Ιατρικής Σχολής συζητήθηκαν μάλιστα και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεδρίασε προχτές και κατέληξε ότι το πτυχίο είναι και πρέπει να παραμείνει το μοναδικό προαπαιτούμενο για την είσοδο των αποφοίτων στην ειδικότητα και στο επάγγελμα. Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και την πανεπιστημιακή έρευνα και είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι σχεδόν οι πρόεδροι των Τμημάτων και η πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου, όμως ο πρύτανης κ. Μπαμπινιώτης πρότεινε να μη βγει από τη συνεδρίαση απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά να το επεξεργαστεί το πρυτανικό συμβούλιο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ