Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Αντικομμουνιστικο «κυνήγι μαγισσών»

Με δύο χρόνια φυλάκιση θα καταδικάζονται όσοι «τολμήσουν» να φορούν μπλούζες με κομμουνιστικά σύμβολα στην Πολωνία! Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Regnum.ru», προχτές, η πολωνική Βουλή («Σέιμ») αποδέχθηκε τη σχετική τροπολογία του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη», Στανισλάβ Πέντα, ο οποίος πρότεινε την παραπάνω ποινή φυλάκισης όχι μόνο σε όσους διαδίδουν φασιστικά σύμβολα, αλλά και κομμουνιστικά.

Σε ένα ακόμη αντικομμουνιστικό παραλήρημα, από τα πολλά που εσχάτως ακούγονται στο «Σέιμ», ο Πέντα είπε ότι πρέπει να «εξηγήσουμε» στις νέες γενιές ότι ο κομμουνισμός είναι το ίδιο «κακό» όπως και ο φασισμός. Εμφανίστηκε μάλιστα σχεδόν... «θλιμμένος» που η σβάστικα θεωρείται από όλους κακή, ενώ το σφυροδρέπανο μόνο από λίγους! «Οι δικαστές πλέον έχουν το δικαίωμα να δικάζουν την πώληση ποδοσφαιρικών στολών με την ονομασία της ΕΣΣΔ, το σφυροδρέπανο, την εικόνα του Λένιν και εκείνου του συμμορίτη του Τσε Γκεβάρα» είπε ο Πέντα τον οποίο θα ζήλευαν όλα τα «φιντάνια» του ιμπεριαλισμού, από τον Πινοσέτ και τον Μακάρθι μέχρι τον τελευταίο πράκτορα της ΣΙΑ...

Η επικύρωση αυτού του «μαύρου» νομοθετήματος, το οποίο περιλαμβάνει στο νέο «κυνήγι μαγισσών» τα καλλιτεχνικά έργα, την εκπαίδευση, τις συλλογές και την επιστήμη, προϋποθέτει την υπογραφή του προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ