Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Παρακαταθήκη αγώνα και προοπτικής οι ψήφοι στο ΚΚΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Δράμα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Στις 4 του Οκτώβρη δεν απέχουμε. Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ. Χιλιάδες ψήφοι υπέρ του ΚΚΕ, σημαίνει υπέρ της επιλογής για ένα ενωτικό λαϊκό ριζοσπαστικό ρεύμα. Στις λίγες μέρες που έμειναν δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να φτάσει παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε νέα και νέο, πόρτα πόρτα, θαρρετά με τα κόκκινα ψηφοδέλτια στο χέρι και με όπλο τις θέσεις μας, την πρότασή μας που δίνει πραγματική διέξοδο στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Να κάνουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παρακαταθήκη αγώνα και προοπτικής. Είμαστε στην τελική ευθεία, να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας σ' αυτό το σκοπό».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Δράμα. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σταύρος Μπατζέλας, στέλεχος του ΚΚΕ και παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος.

Από το βήμα της μαχητικής συγκέντρωσης, ο Θ. Κωνσταντινίδης απευθύνθηκε στα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν στα λόγια της ΝΔ και την ψήφισαν, απογοητευμένα από τη 8ετία του ΠΑΣΟΚ και τώρα, απογοητευμένοι από την 6ετία της ΝΔ, σκέφτονται να ψηφίσουν πάλι ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απηύθυνε σε όλους αυτούς που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έστελνε τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, και σήμερα ακούνε από το ΠΑΣΟΚ να ζητάει την ψήφο τους για να διώξει τη ΝΔ από την κυβέρνηση. Σε όλους εκείνους που στήριξαν απλόχερα το ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας στα μεγάλα λόγια περί κοινωνικού κράτους, κοινωνίας της αλληλεγγύης και του τρίτου δρόμου για το σοσιαλισμό.


Τους κάλεσε να αναλογιστούν τι κρίνεται στις εκλογές και να πράξουν, ανάλογα.

Το ΚΚΕ - είπε - με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι το αν ο λαός θα αποκρούσει την βάρβαρη επίθεση που είναι σε εξέλιξη, και μετά τις εκλογές θα πάρει πιο αντιλαϊκά χαρακτηριστικά ή θα προκύψει η ίδια κατάσταση, με διαφορετικό διαχειριστή αυτή τη φορά. Ενας δρόμος υπάρχει για να βγει κερδισμένος ο λαός - τα λαϊκά στρώματα: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποδυναμωθούν αποφασιστικά και το ΚΚΕ να ενισχυθεί, να βγει και απ' αυτή τη μάχη ισχυρό. Ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα και ακριβώς αυτός ο συνδυασμός είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να δυσκολέψει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, μπορεί να αποκρούσει αντιλαϊκές επιθέσεις, μπορεί να γίνει πόλος συσπείρωσης δυνάμεων ν' αποσπάσει κατακτήσεις, να κρατήσει την ελπίδα των λαϊκών στρωμάτων ζωντανή.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: Είναι κόμματα του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας. Η πολιτική τους καθορίζεται από την πολιτική του κεφαλαίου. Δε θέλουν και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στηρίζουν την πολιτική της συγκέντρωσης του κεφαλαίου, απεχθάνονται τον κοινωνικό έλεγχο. Δεν μπορούν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις περιοδικές οικονομικές κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαμόρφωση ευνοϊκού θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τα επιχειρηματικά κέρδη στην πλουτοκρατία.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Προτείνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που έχει ως κεντρική κατεύθυνση τον πανεθνικό σχεδιασμό, στηρίζεται στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, οργανώνει την παραγωγή, την κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, την κατανομή του χρόνου εργασίας και φροντίζει να ικανοποιούνται όλες οι ζωτικές και ειδικές κοινωνικές ανάγκες, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ψηφοδέλτιο να φτάσει παντού!(2010-10-22 00:00:00.0)
Σηκώστε κεφάλι, στηρίξτε τη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-09-23 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτια μάχης για τη λαϊκή αυτοδυναμία(2009-09-27 00:00:00.0)
Δώστε δύναμη στη δύναμή σας, στο ΚΚΕ(2007-09-07 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη(2007-08-26 00:00:00.0)
Δυο χρόνια(2006-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ