Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζουν οι «μικρομηκάδες»

Συνεχίστηκαν χτες οι προβολές όλων των τμημάτων του 32ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που ολοκληρώνεται αύριο, μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον κινηματογραφικό χώρο μετά τις αποχωρήσεις από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και το βάθεμα της ρήξης μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων για τον προσανατολισμό του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Εκτός των προβολών στα διαγωνιστικά τμήματα (Ελληνικό, Διεθνές) και στο ψηφιακό «digi2009», έγιναν αφιερώματα στο Γαλλικό Κινηματογράφο, προβολές από το αρχείο της ΕΡΤ, παρουσιάσεις σκηνοθετών και «Λογοτεχνικά Μεσημέρια». Στο πλαίσιο των τελευταίων πραγματοποιήθηκε και αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Πάντως, το πρόβλημα των υποδομών του πιο σημαντικού ελληνικού φεστιβάλ μικρού μήκους - και σε υψηλή θέση, διεθνώς - θα παραμείνει για πολύ, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του δημάρχου Δράμας και προέδρου του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, στην τελετή λήξης της περσινής διοργάνωσης, ο τότε υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ανακοίνωσε επίσημα, ότι στις αρχές του Νοέμβρη θα ξεκινούσε η κατασκευή του μεγάλου κινηματοθεάτρου - πολυχώρου επί της οδού 1ης Ιουλίου. Ερωτώμενος για το θέμα, ο δήμαρχος απάντησε ότι η προμελέτη του έργου κατατέθηκε στο ΥΠΠΟ για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (4ο ΚΠΣ). «Υπάρχει μια κινητικότητα επί του θέματος και ελπίζουμε ότι σε βάθος χρόνου, η κατασκευή του πολυχώρου θα πραγματοποιηθεί», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Αλλά το Φεστιβάλ «μετρά» ήδη 32 χρόνια. Πόσο... «βάθος χρόνου» χρειάζονται οι κυβερνήσεις για να προσφέρουν, τουλάχιστον, αξιοπρεπή προβολή του έργου των δημιουργών;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ