Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η καλή σοδειά του ΚΚΕ

Αν δεν ακολουθηθεί πολιτική στήριξης της εγχώριας παραγωγής και των τιμών, η μικρομεσαία αγροτιά δεν πρόκειται να δει προκοπή. Οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα όλο και θα συμπιέζονται, οι επιδοτήσεις όλο και θα συρρικνώνονται και το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς όλο και θα μειώνεται ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των αντιαγροτικών εντολών της νέας ΚΑΠ που διαδοχικά ψήφισαν και εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν όποιος κι από τους δυο τους κι αν βρεθεί στην κυβέρνηση.

Η αγροτιά, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της, καλείται να διεκδικήσει και να παλέψει τη θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτατων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα. Παράλληλα, να διεκδικήσει και να παλέψει για τη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής.

Το ζητούμενο όμως είναι η προοπτική και η οριστική λύση του προβλήματος, που είναι η ανατροπή της ακολουθούμενη αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής και η εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής - φιλολαϊκής πολιτικής.

Στην κατεύθυνση αυτή, το δυνάμωμα του ΚΚΕ στους μικρομεσαίους αγρότες θα συμβάλει αποφασιστικά στην κοινή δράση και το συντονισμό με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους της πόλης και τη νεολαία, στην προοπτική συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, που συνθλίβονται από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ή ό,τι άλλο σχήμα μπορεί να προκύψει μετά τις εκλογές καλούνται στις 4 του Οκτώβρη να στηρίξουν το ΚΚΕ, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο της αντίστασης, της ανυπακοής και της ελπίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ