Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η προκήρυξη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην τράπεζα Γιούρομπανκ, δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Ποντίκι». Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν: «καλούμε τον λαό να γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα και να απέχει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου». Ακόμα, αναφέρουν ότι «κανένα καθεστωτικό κόμμα από την άκρα δεξιά ως την αριστερά, δεν είναι σε θέση να βάλει τέρμα στην οικονομική κρίση και να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για όλους», ενώ λένε ότι «μίζες από τη Siemens έχουν πάρει όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των δυο κομμάτων της αριστεράς όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται στελέχη της», ενώ από «το προσωπικό όφελος της πολιτικής εξουσίας από τη λεγόμενη "διαπλοκή" της πολιτικής και οικονομικής σφαίρας (...) πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα αριστερό κόμμα όπως το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι κρατά καλά κρυμμένες τις επιχειρηματικές δοσοληψίες και δραστηριότητές του». Τέλος, καταφέρεται κατά οικονομικών αναλυτών που «υπερασπίζονται το σύστημα» και προειδοποιεί «τις αστυνομικές δυνάμεις που θα συναντηθούν στο μέλλον με μέλη του ΕΑ, να οπισθοχωρήσουν για να σώσουν το τομάρι τους».

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΜΗΡΙΑ έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη. Ενας άνδρας που μέχρι αργά χτες το απόγευμα αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ., εισέβαλε ένοπλος στις 9 χτες το πρωί στο υποκατάστημα της «Τράπεζας Κύπρου», της οδού Μοναστηρίου 200, στο κέντρο της πόλης. Ο ένοπλος άνδρας έφυγε άπραγος καθώς πελάτες και υπάλληλοι προσπάθησαν να αντισταθούν, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο δράστης, επιβιβάστηκε στην μοτοσικλέτα που είχε και διέφυγε μέσα στα στενά της περιοχής. Λίγο αργότερα, εγκατέλειψε το δίτροχο και επιβιβάστηκε - με την απειλή του όπλου του - σε αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 30χρονη κοινωνική λειτουργός. Για περίπου 40 λεπτά, το αυτοκίνητό της περιπλανιόταν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ώσπου σταμάτησε κοντά στο στρατόπεδο «Παύλος Μελάς». Εκεί, ο ένοπλος επιβιβάστηκε σε όχημα συνεργού του και εξαφανίστηκε.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΒΟΪΚΟ: Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:04' χτες το πρωί σε απόσταση 48 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας, με επίκεντρο το νότιο Ευβοϊκό Κόλπο, νότια του κόλπου της Αμαρύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ