Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ωρα μεγάλης ευθύνης για τα λαϊκά στρώματα

Για τις εκλογές και την ανάγκη να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Κελαϊδίτης» ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Από παλιότερη περιοδεία του Γ. Μαρίνου στην επιχείρηση «Κελαϊδίτης»
Από παλιότερη περιοδεία του Γ. Μαρίνου στην επιχείρηση «Κελαϊδίτης»
Στα σφαγεία και στα χοιροστάσια της επιχείρησης «Κελαϊδίτης», στην κεντρική Εύβοια, βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους της επιχείρησης για τις εκλογές και την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, ο Γ. Μαρίνος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ανάμεσα στη δικιά σας ζωή, στη ζωή των εργατών και των εργατριών που φτύνουν αίμα για το μεροκάματο και στην πλουτοκρατία μεσολαβεί το άπειρο. Δεν έχετε καμία σχέση με τους εκμεταλλευτές σας και τους πολιτικούς τους εκφραστές και αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη. Είστε εργάτες και εργάτριες που ζείτε χρόνια στο πετσί σας τη φρικτή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αντιμετωπίζετε τις βαριές συνέπειες αυτού του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Καθημερινά βλαστημάτε, προβληματίζεστε για το πού πάνε τα πράγματα κι αυτή η δυσαρέσκεια είναι ανάγκη να μετατραπεί σε μαχητική, ανυποχώρητη στάση. Δεν έχετε περιθώρια για επιλογές που ενισχύουν τους αντιπάλους σας, που χειροτερεύουν την κατάστασή σας. Η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο συνεχίζουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, αλλά είναι έτοιμοι να επιβάλουν πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου και να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στις δικές σας πλάτες.

Σας πιέζουν, σας εκβιάζουν για να σας κάνουν συνένοχους. Τώρα έχετε υποχρέωση να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις. Τολμηρά, χωρίς κανένα δισταγμό να αξιοποιήσετε την εκλογική μάχη, να ενισχύσετε το ΚΚΕ, να αποδυναμώσετε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα δώσει δύναμη σε όλους μας, η ψήφος σας θα υπηρετήσει τα δικά σας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των αντιπάλων σας. Αυτό θα πιάσει τόπο, θα τους φοβίσει και θα συμβάλει στο δυνάμωμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αυτή η στάση θα μπει εμπόδιο στα νέα σκληρά μέτρα, θα ενισχύσει την απαιτητικότητα για νέα δικαιώματα, θα δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα επιτρέψει την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Μόνο το ΚΚΕ φοβούνται οι δυνάμεις του κεφαλαίου γι' αυτό το πολεμούν. Μόνο το ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο και τον δικαιούται, μόνο το ΚΚΕ συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα και έχει στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Μόνο το ΚΚΕ αναμετριέται γερά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα άλλα κόμματα φτιάχνουν την προίκα τους για να διαπραγματευτούν κυβερνητικές καρέκλες και να συμμετάσχουν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, χρησιμοποιώντας παραπλανητικές δικαιολογίες. Τώρα ΚΚΕ. Ψήφος εργατική, ψήφος λαϊκή στο κόμμα που είναι κοντά σας και παλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης πάνω από 90 χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ