Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βομβιστικές επιθέσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Δύο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στο κτίριο που στεγάζεται το χρηματιστήριο. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη και σε γραφεία του κτιρίου, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε κλεμμένο φορτηγάκι, το οποίο είχαν παγιδεύσει με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Η έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που σημειώθηκε στις 05.35 το πρωί, προκάλεσε ζημιές και σε κοντινά κτίρια σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο της έκρηξης. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, αφού 40 λεπτά πριν την έκρηξη, άγνωστος είχε προειδοποιήσει με τηλεφώνημα απογευματινή εφημερίδα.

Οσον αφορά στην τραυματία, πρόκειται για καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν εκείνη την ώρα σε εγκαταστάσεις αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και σε αρκετή απόσταση από το σημείο της έκρηξης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών χτυπημένη από σπασμένα τζάμια. Επίσης, από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά από την οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές οκτώ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο χρηματιστήριο. Οι έρευνες επεκτείνονται και στην περιοχή του Ζωγράφου από όπου είχε κλαπεί το όχημα στις 31 Αυγούστου, ενώ εξετάζονται και οι κασέτες από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού και της λεωφόρου Αθηνών, μέσω των οποίων κινήθηκαν οι δράστες.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4.55 έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Και σ' αυτήν την περίπτωση προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και στην Αμεση Δράση. Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε, προειδοποιούσε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε δέκα λεπτά. Νωρίτερα, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ