Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τέσσερις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα

Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των νεκρών από τροχαία σε σημεία - καρμανιόλα του εθνικού οδικού δικτύου (φωτ. από δυστύχημα στο Μαλιακό)

Eurokinissi

Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των νεκρών από τροχαία σε σημεία - καρμανιόλα του εθνικού οδικού δικτύου (φωτ. από δυστύχημα στο Μαλιακό)
Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα τριών σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν σε Αίγιο, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη.

Στο Ρέθυμνο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής, ένας 64χρονος έχασε τη ζωή του όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου, στο ρεύμα προς Ηράκλειο, στο ύψος του Πάνορμου. Αμέσως, συγκρούστηκε με άλλο όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα και ακολούθησε καραμπόλα άλλων τριών οχημάτων. Ανάμεσα στους έξι τραυματίες, είναι και μια 21χρονη έγκυος γυναίκα που απέβαλε κατά τη διακομιδή της στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο Αίγιο, ένας 83χρονος σκοτώθηκε και πέντε άτομα τραυματίστηκαν στο τροχαίο που σημειώθηκε χτες το πρωί στο 171ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου. Οπως έγινε γνωστό, μία οδηγός συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε το θύμα και είχε κατεύθυνση την Αθήνα. Η ίδια, όπως και τα τρία ανήλικα παιδιά της τραυματίστηκαν και αφού απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται. Εξαιτίας της σύγκρουσης, έκλεισε η Εθνική Οδός, δημιουργώντας έτσι ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα.

Στο 479ο χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη - 500 μέτρα πριν τη γέφυρα του ποταμού Λουδία). Στις 5.30 το πρωί, ένα ΙΧ που οδηγούσε ένας νέος 21 χρονών, έφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε μεταλλικό στηθαίο και ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου. Στη συνέχεια, 5 αυτοκίνητα έπεσαν στο ακινητοποιημένο ΙΧ, ενώ ένα έκτο αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, έφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε μεταλλικό στηθαίο και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο επιβαίνοντες, ηλικίας 49 και 59 ετών. Από την πολλαπλή σύγκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά 6 συνολικά άτομα (οδηγοί και επιβάτες), μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Αυξάνονται οι νεκροί από τροχαία

Τα τρία αυτά τροχαία, έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα που έχει ανοίξει στους δρόμους - καρμανιόλες όπως αποκαλούνται Εθνικές Οδοί και οι οποίες έχουν παραδοθεί σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους μέσω των «συμβάσεων παραχώρησης». Αυτοί οι όμιλοι με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έσπευσαν να αυξήσουν τα διόδια σε ένα μεγάλο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας από 45% μέχρι και 180%. Αυτές οι Εθνικές Οδοί αποτελούν έναν από τους λόγους πρόκλησης σοβαρών δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες, μόνο για τον περασμένο Μάη, σημειώθηκε αύξηση των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα σε Αχαΐα, Κορινθία αλλά και Ηράκλειο Κρήτης σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Ειδικότερα, τα ατυχήματα στην Κορινθία, για τον συγκεκριμένο μήνα, έφτασαν τα 32 με 8 νεκρούς (έναντι 27 και τριών αντίστοιχα), στην Αχαΐα οι νεκροί έφτασαν τους 8 έναντι 6 το 2008 ενώ στο Ηράκλειο σημειώθηκαν 15 δυστυχήματα με 5 νεκρούς όταν το 2008 ήταν 13 με 3. Παράλληλα, αύξηση σημειώνεται - σε ό,τι αφορά τον περασμένο Μάιο με τον αντίστοιχο του 2008 - στους νεκρούς σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Ιόνια νησιά και Μακεδονία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ