Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Απεργία και συγκέντρωση

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, αύριο και συγκέντρωση έξω από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης (11 πμ) προχωρούν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι. «Παρά τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα για την επίλυση των προβλημάτων, τόσο των εργαζομένων όσο και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. «Εμείς, οι αρχαιολόγοι, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Ο 24μηνος περιορισμός του ΠΔ164/2004 δε μας επιτρέπει να δουλέψουμε ποτέ ξανά, μιας και ο μόνος αποδέκτης της εργασίας μας είναι το ΥΠΠΟ. Επιστήμονες με σοβαρές σπουδές, πολυετή πρακτική εμπειρία σε σωστικές ανασκαφές, εκθέσεις μουσείων και αναδείξεις αρχαιολογικών χώρων πετιούνται κυριολεκτικά στα σκουπίδια για να ανακυκλωθούν με νέους συναδέλφους, ανεκπαίδευτους και με ημερομηνία λήξης τους 24 μήνες».

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι «το μεγάλο πρόβλημα των αδιαφανών προσλήψεων κορυφώθηκε στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, όπου ποτέ δε μάθαμε πώς έγιναν οι προσλήψεις και με ποια κριτήρια» και ότι «στις 30 Ιουνίου τελειώνουν τυπικά, όχι ουσιαστικά, τα έργα του Γ' ΚΠΣ και η πλειονότητα των συναδέλφων μας εκδιώκεται διά παντός από την Αρχαιολογική Υπηρεσία».

«Αποφασίσαμε την πρώτη μέρα οριστικής ανεργίας να τη μεταμορφώσουμε σε απεργία», τονίζει, καλώντας στη συγκέντρωση, στην είσοδο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (11πμ). Ο Σύλλογος επαναλαμβάνει τα πάγια αιτήματα του κλάδου για: Αμεση εξαίρεση των αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις του ΠΔ 164/2004 (24μηνο), καθώς αποτελεί ακύρωση του επαγγελματικού μας δικαιώματος. Κατάργηση των προσλήψεων με αδιαφανή τρόπο μέσω της Γενικής Διεύθυνσης (γραφείο υπουργού) και θέσπιση πλαισίου, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια των προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση κλπ.). Αμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό), με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ