Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανάγκη για ταξική πορεία

Αρχίζει σήμερα το 27ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Avaton

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Ανοίγει σήμερα, στις 4 το απόγευμα, η αυλαία του 27ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ. Σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΘ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της απερχόμενης διοίκησης και το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη προκύπτει ότι στο συνέδριο συμμετέχουν 585 σύνεδρο ι- αντιπρόσωποι από 272 σωματεία, 68 από τα οποία συμμετέχουν στη ΓΣΕΕ. Στη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο πήραν μέρος 88.065 εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι τον απολογισμό δράσης της απερχόμενης διοίκησης καταψήφισε η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, επειδή ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των εργαζομένων και τα σοβαρά θέματα του συνδικαλιστικού κινήματος η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης και που αντανακλάται στον απολογισμό δράσης, δεν είναι σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση, αλλά κινείται στα πλαίσια του συμβιβασμού και του «κοινωνικού εταιρισμού», που έχει συσσωρεύσει πολλά δεινά στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μιλώντας πάνω στον απολογισμό και τη σημασία του συνεδρίου ο Θεόδωρος Κυριακίδης, επικεφαλής του συνδυασμού της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το συνέδριο τι είδους Εργατικό Κέντρο θέλουν οι εργαζόμενοι. Ενα Εργατικό Κέντρο που θα οργανώνει και θα καθοδηγεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση και πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - εργοδοσίας, ή Εργατικό Κέντρο που θα συνεχίσει να κινείται στο δρόμο της υποταγής και της ενσωμάτωσης;

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί, θα συμμετέχουν και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Γερμανικών Συνδικάτων της Εσσης και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Κύπρου. Εχουν προσκληθεί ακόμα η ΓΣΕΕ, το ΕΚ Αθήνας, το ΕΚ Πειραιά, τα ΕΚ Μακεδονίας - θράκης, οι υπουργοί Μακεδονίας - Θράκης, Εργασίας και Εθνικής Αμυνας και τα πολιτικά κόμματα. Από έγκυρες πληροφορίες στο Συνέδριο θα παραστεί και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Συλλόγου Παλαιστινίων Θεσσαλονίκης, που θα εγείρει το θέμα της αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο για την αυτοδιάθεσή του Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ