Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013 - ΒΟΛΟΣ/ΛΑΡΙΣΑ
Στη λογική της εμπορευματοποίησης

Οπως όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις εδώ και αρκετά χρόνια έτσι και οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013, που θα γίνουν σε Βόλο και Λάρισα, θα κινούνται στη λογική της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

Αυτό προκύπτει από νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων - Βόλος 2013» που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αφού όπως κατήγγειλε ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, η Οργανωτική Επιτροπή δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα αλλά λειτουργεί κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας εξυπηρετώντας το κέδρος. Τόνισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση που εδώ και χρόνια έχει χαραχθεί και έχει μετατρέψει τον αθλητισμό από δικαίωμα των νέων σε εμπόρευμα και προνόμιο λίγων, αλλά και εργαλείο κερδοσκοπίας των επιχειρηματιών και των κάθε λογής χορηγών. Σχολιάζοντας τις προπαγανδιστικές κορόνες ότι με τους αγώνες και τα έργα που θα γίνουν θα αναπτυχθεί η περιοχή υπενθύμισε ότι τα ίδια λέγονταν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά αυτοί δεν έδωσαν τίποτα στην περιοχή, απεναντίας υπήρξαν προβλήματα περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά κ.ά. Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ο Ν. Γκατζής διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στη χώρα μας. Ξέρουμε ότι αυτές υπηρετούν τα ιδανικά της ειρήνης και μάλιστα κάτω από ορισμένες συνθήκες προωθούν τη φιλία και συνεργασία των λαών. Ομως κατά την άποψή μας για να πετύχουν αυτοί οι στόχοι πρέπει οι αγώνες να γίνουν κάτω από άλλες συνθήκες και όχι κάτω από την εμπορευματοποίηση των αγώνων.

  • Στο νομοσχέδιο υπάρχουν και διατάξεις που νομιμοποιούν μια σειρά από πολεοδομικές παραβάσεις που έγιναν κατά την ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και όπως τόνισε σε παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά επιβεβαιώνεται η λάθος επιλογή του χώρου και η συγκεκριμένη παγκοσμιοποιημένη αρχιτεκτονική που επιλέχθηκε, η οποία είναι τελείως άσχετη με το φυσικό περιβάλλον και αντιστρατεύεται αισθητικά τον Ιερό Βράχο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ