Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αλυσιδωτές κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

Σε επίσχεση προχωρούν τα πληρώματα σε «Σαρδηνία Βέρα» και «Ταξιάρχης»

Το ένα μετά το άλλο τα πληρώματα των πλοίων κατεβαίνουν στους καταπέλτες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς
Το ένα μετά το άλλο τα πληρώματα των πλοίων κατεβαίνουν στους καταπέλτες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς
Στους καταπέλτες κατεβαίνουν το ένα μετά το άλλο τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μετά τους ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας «GA FERRIES», οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση από τις 23 Μάη, χτες, τη μάχη για τα δεδουλευμένα ξεκίνησαν με επίσχεση εργασίας οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» του εφοπλιστή Σπανού, ενώ σήμερα Τετάρτη στον καταπέλτη, απαιτώντας το μισθό τους, βγαίνουν και οι ναυτεργάτες του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» της εταιρίας ΝΕΛ του εφοπλιστή Απ. Βεντούρη. Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ενώ δίνουν το σύνθημα και στους νησιώτες, οι οποίοι είναι επίσης θύματα της εφοπλιστικής ασυδοσίας που συνεχώς διευρύνεται από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εφοπλιστής Βεντούρης, πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, την ίδια στιγμή που δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες, «χαρατσώνει» με τις υπέρογκες τιμές των εισιτηρίων του πλοίου του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» τους κατοίκους των νησιών Χίου, Ψαρών, Αϊ Στράτη, Λήμνου. Το εισιτήριο από Λαύριο για Λήμνο με αυτό το πλοίο είναι 60 ευρώ η οικονομική (γ' θέση) και του αυτοκινήτου 100 ευρώ! Γραμμή η οποία να σημειωθεί ότι επιδοτείται κι από πάνω!

Σε ό,τι αφορά τον εφοπλιστή Αγούδημο, ο οποίος επίσης «τσεπώνει» εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα από τις επιδοτήσεις των «άγονων» γραμμών, έχει εγκαταλείψει πληρώματα και πλοία μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Χτες παράνομα έσβησε ξανά τα πλοία «ΡΟΔΑΝΘΗ» και «ΜΑΡΙΝΑ», τα οποία ήταν τα μόνα που είχαν σε λειτουργία τις ηλεκτρομηχανές για να παρέχεται μία αξιοπρεπής και ασφαλής διαμονή των πληρωμάτων. Το περιστατικό καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, καλώντας και το ΥΕΝ να αναλάβει τις ευθύνες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ