Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πάντα χρήσιμος για το σύστημα...

Σε γνωστή ηλεκτρονική ιστοσελίδα διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θ. Τσιριγώτη, ένα περίεργο και επικίνδυνο «αίτημα»: «Να κλείσουν οι πόρτες των σχολείων! Το σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και όχι σε κάθε επίδοξο σφετεριστή!». Αν εξετάσει κανείς τη χρονική περίοδο που διατυπώνεται το «αίτημα» αυτό και τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης (διάλογος, αλλαγή χαρακτήρα σχολείου, πόρισμα ΕΣΥΠ, ντιρεκτίβες ΕΕ) θα διαπιστώσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία πως πρόκειται πράγματι για επικίνδυνο «αίτημα».

Τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε και τον οδήγησε στη διατύπωση αυτού του αιτήματος; Ηταν μια ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, που απαντούσε στα ψεύδη που έσπερναν ενάντια στο ΠΑΜΕ οι Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις στους εκπαιδευτικούς της Ικαρίας και, ταυτόχρονα, αποκάλυπτε την αντεργατική στάση των Παρεμβάσεων στις κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στα νησιά για τα θέματα της υγείας. Το ΕΚ Σάμου καλούσε τους εκπαιδευτικούς της Ικαρίας να απομονώσουν το ρεφορμισμό στο εργατικό κίνημα και να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις. Τον ενόχλησε αυτό, λοιπόν, τον Θ. Τσιριγώτη και έβγαλε το συμπέρασμα ότι «το Εργατικό Κέντρο Σάμου παραφρόνησε!», κράζοντας ότι το ΕΚ «έστειλε ανακοίνωση στην Ικαρία και στους καθηγητές, με τους οποίους δεν έχει καμιά συνδικαλιστική, "θεσμική" σχέση».

Ετσι, φτάνει και στο επικίνδυνο αίτημα περί κλειστών σχολείων, κάνοντας φανερό ότι εννοεί: Σχολεία κλειστά για τα ταξικά συνδικάτα, το ΚΚΕ και ανοιχτά «στην κοινωνία», δηλαδή στην αστική ιδεολογία, στους σπόνσορες, στους ΓΣΕΕδες, στους - εν λόγω - ΟΛΜΕδες, κ.ά. Σχολεία ανοιχτά λοιπόν στους «δάσκαλους της νεολαίας νταντάδες», σ' όλους αυτούς που θέλουν τον εκπαιδευτικό παπαγαλάκι του συστήματος και σχολεία κλειστά στην προλεταριακή ιδεολογία, στις πανανθρώπινες αξίες του κομμουνισμού. Ο,τι ακριβώς κηρύσσει και η αστική τάξη! Πρέπει να ομολογήσουμε όμως ότι μια δουλειά ξέρει και την κάνει καλά: Πρακτορεύει τα συμφέροντα της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα! Και γι' αυτό άξιος ο μισθός του...

Τέλος, είναι αλήθεια ότι στο χώρο των Παρεμβάσεων υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που απορρίπτουν το χυδαίο αντικομμουνισμό, το ψέμα ως μέθοδο πολιτικής πρακτικής, τη συκοφαντία ως αντιπαράθεση και τη σύμπραξη με τον αστικό ρεφορμισμό στο εργατικό κίνημα, με το ΠΑΣΟΚ. Είναι στο δικό τους χέρι, αλλά και στη δική τους ευθύνη να καταδικαστούν τέτοιες πρακτικές που μόνο - και μόνο - την αστική τάξη βοηθούν.


Α. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες σωματεία και φορείς συντονίζονται(2023-11-01 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης 2 Νοέμβρη και οι φορείς που καλούν(2023-10-31 00:00:00.0)
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ(2023-10-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για την ενίσχυση των δομών Υγείας(2021-11-02 00:00:00.0)
Πολύμορφες πρωτοβουλίες από τους γονείς(2013-10-01 00:00:00.0)
Γενική συνέλευση για τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία»(2012-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ