Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Α6-0308/2008

Στις 4 Σεπτέμβρη 2008, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικά με την «ευρωπαϊκή πολιτική για τα λιμάνια», στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, και αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στη σχετική Εκθεση, σημείωσε:

«Τα λιμάνια αποτελούν τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομία των κρατών μελών και συνδέονται άμεσα με την αμυντική τους ικανότητα και την κυριαρχία τους. Γι' αυτό και τα σχέδια για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στα λιμάνια, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι συνολικά δεν αρκεί να επαγρυπνούν και να οργανώνουν την πάλη τους μόνο ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης, αλλά για λιμάνια λαϊκή περιουσία στα πλαίσια αυτοδύναμης λαϊκής οικονομίας στα χέρια της λαϊκής εξουσίας».

Αυτά έλεγε και λέει το ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Και αυτά που κάνει, είναι απολύτως αντίστοιχα με αυτά που λέει.

*

Μπορούν να πουν το ίδιο οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Πριν βιαστούν να απαντήσουν, ας ανατρέξουν στο τι έπραξε την ίδια μέρα ο ευρωβουλευτής τους, ο κ. Παπαδημούλης.

Για την ακρίβεια, ας ρίξουν μια ματιά στα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου και συγκεκριμένα στο ψήφισμα Α6-0308/2008. Θα βρουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους και την ψήφο τους (τη θετική ψήφο τους για την έκθεση ιδιωτικοποίησης των λιμανιών) δίπλα σε εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ