Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Ούτε βήμα πίσω στο δίκαιο αγώνα

Με απεργία απαντούν στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Τη μάχη ατσαλώνει η έμπρακτη αλληλεγγύη

Εργαζόμενοι στην πύλη του εργοστασίου, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης την περασμένη Τετάρτη
Εργαζόμενοι στην πύλη του εργοστασίου, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης την περασμένη Τετάρτη
«Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις». Αυτή είναι η ταξική αγωνιστική απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» στην εργοδοσία, η οποία, και στη χτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης στάθηκε αδιάλλακτη στο θέμα της ανάκλησης των απολύσεων. Αμέσως μετά την τριμερή πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο, όπου αποφασίστηκε 24ωρη απεργία, από χτες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν για όγδοη εβδομάδα την ανάκληση των απολύσεων, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απαντούν ταυτόχρονα στις προσπάθειες τρομοκράτησής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία στην οποία ανέθεσε τη φύλαξη του εργοστασίου η εργοδοσία του «Παπουτσάνη» απειλεί με μηνύσεις τους εργαζόμενους, γιατί περιφρουρούν την απεργία τους από την απεργοσπασία!

Πριν την τριμερή συνάντηση έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Δ. Κοντό από την Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων και τα σωματεία από τα εργοστάσια του Ομίλου Δαυίδ, «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ», «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ», «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» Αθήνας και Πάτρας. Ακόμα, στη βάση της απόφασης για συντονισμό, συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μέλη του οποίου είναι εργαζόμενοι σε κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου, η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ».

Στο μεταξύ συνεχίζεται η οικονομική ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων από συνδικάτα. Μέχρι και χτες οικονομική ενίσχυση είχαν δώσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων (200 ευρώ), η Ομοσπονδία Φαρμάκου (200 ευρώ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (500 ευρώ), η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου (300 ευρώ), η Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος (200 ευρώ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (150 ευρώ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο Πάρνηθας (150 ευρώ), το Σωματείο Εργαζομένων στη «Φριγκοκλάς» (500 ευρώ), οι εργαζόμενοι στην «Ελαΐς» (850 ευρώ), ο Λευτέρης Σκαρόπουλος, συνταξιούχος και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων (200 ευρώ). Οι ίδιοι οι απεργοί στον «Παπουτσάνη» μάζεψαν το ποσό των 380 ευρώ για συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ