Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Kόντρες συμφερόντων

Τα αντικρουόμενα συμφέροντα και οι διαμάχες εξουσίας, δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και αλληλοεπιθέσεις, μεταξύ των συνεταίρων στη Σούπερ Λίγκα (ΣΛ). Ο νέος κρίκος - με φόντο την αντιπαλότητα για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών - στην αλυσίδα, προστέθηκε (ξανά) από το μεγαλομέτοχο της Ξάνθης Χρ. Πανόπουλο. Επιτέθηκε στη διοίκηση του συνεταιρισμού, με «βαρύς» χαρακτηρισμούς.

Εφαλτήριο (κατά τον επιχειρηματία - παράγοντα) είναι η αποστολή (14/4), στις ΠΑΕ από τη ΣΛ, προτεινομένων αλλαγών στο καταστατικό και ο καθορισμός σχετικής ΓΣ (23/4), σε χρονικό διάστημα που δεν αφήνει περιθώρια μελέτης (όπως ανέφερε). Κατά το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ξάνθης, «οι αλλαγές που προτείνουν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής και ο Νομικός Σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας, θα καταστήσουν με μαθηματική ακρίβεια το καταστατικό μας φτερό στον άνεμο». Επίσης, έκανε λόγο για «ντροπή» και «αντισυνταγματικές αλλαγές» που «καταστρατηγούν το δημοκρατικό δικαίωμα πάντων της ελεύθερης επιλογής». Και προσάπτει μεθοδολογία παραπλάνησης (μη υπογράμμιση όλων, όπως έχει συμφωνηθεί) ώστε να μη γίνουν αντιληπτές «βασικές» και «θεμελιώδης αλλαγές».

Οι τροποποιήσεις, μεταξύ άλλων, αφορούν το ενδεχόμενο νεοεισερχόμενες (στη ΣΛ) ΠΑΕ να μη συμμετάσχουν στην κεντρική διαχείριση, το ποσοστό που απαιτείται για «αποκλεισμό συνεταίρου» και κριτήρια για τον καταρτισμό των τηλεοπτικών μεταδόσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ