Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Ξεκαθάρισε η τετράδα

To ένα από τα τρία ερωτηματικά που υπήρχαν στην Α1 ανδρών ξεκαθαρίστηκε τελικά μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Αυτό αφορά την 4η ομάδα της βαθμολογίας, αφού το Μαρούσι επικράτησε της ΑΕΚ με 86-81 και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανελλήνιου από τον Ολυμπιακό καταλαμβάνει και μαθηματικά την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν αλώβητοι και από την Κυψέλη επικρατώντας δύσκολα με 84-88 και φθάνοντας έτσι στην 24η νίκη τους. Πλέον, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Μαρούσι θα κυνηγήσουν την επίτευξη του ρεκόρ στην Α1 (από καταβολής ΕΣΑΚΕ) των 25 νικών και 1 ήττας στην κανονική περίοδο.

Στη μάχη της ουράς βήμα παραμονής στην κατηγορία πραγματοποίησαν τα Τρίκαλα επικρατώντας στην έδρα τους με 73-61 του Αιγάλεω. Οι γηπεδούχοι παράλληλα κάλυψαν τη διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στην Αθήνα και έτσι ισοβαθμούν με το Αιγάλεω έχοντας όμως το πάνω χέρι με το Αιγάλεω μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Την Τετάρτη του Πάσχα, το Αιγάλεω χρειάζεται εντός έδρας νίκη με τον Πανελλήνιο για να παραμείνει στην Α1, ενώ τα Τρίκαλα αγωνίζονται στο «Αλεξάνδρειο» απέναντι στον Αρη.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της συμπλήρωσης της οκτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ, με τρεις ομάδες - Κολοσσός Ρόδου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - να διεκδικούν δύο θέσεις, την 7η και 8η. Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα οι Ροδίτες έγιναν το φαβορί για την είσοδο στην οκτάδα λυγίζοντας τον ΠΑΟΚ με 70-62, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της Α1 μπάσκετ. Πλέον θα πρέπει να επικρατήσουν στην τελευταία αγωνιστική της Καβάλας για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Το μόνο θετικό για το «Δικέφαλο του Βορρά», είναι ότι προστάτευσε τη διαφορά από τη νίκη του επί του Κολοσσού στην Πυλαία (104-79). Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπει σε περιπέτειες μετά τη χτεσινή ήττα, και με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική παίζουν με τον Παναθηναΐκο. Ευνοούνται όμως σε περίπτωση διπλής ή τριπλής ισοβαθμίας.

Νίκη γοήτρου... στην παράταση, 89-85, πανηγύρισε ο Πανιώνιος επί του Αρη στο Ελληνικό, αφού οι δύο ομάδες γνώριζαν πριν το τζάμπολ τη θέση που θα καταλάβουν στη βαθμολογία (οριστικά 3ος ο Αρης και 6ος ο Πανιώνιος). Δυνατή προπόνηση έκανε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Καβάλα στο ΟΑΚΑ (96-69), ενώ η Ολύμπια αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα με τη συμπολίτισσά της και «καταδικασμένη» με υποβιβασμό ΑΕΛ (107-81).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ