Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Η «λογική» της βαρβαρότητας

«

Μια βολή δύο νεκροί» και «όσο μικρότεροι είναι, τόσο δυσκολότερο γίνεται». Οι δύο αυτές φράσεις, αντιστοίχως, συνόδευαν τις εικόνες μίας εγκύου Παλαιστίνιας και ενός πιτσιρικά ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά στις μπλούζες που τύπωσαν μερικές δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες μετά την επιχείρηση στη Γάζα. Στο συγκεκριμένο περιστατικό αντανακλάται η λογική και το κλίμα που επικρατεί στις γραμμές του ισραηλινού στρατού και εκφράστηκε με τον πλέον βάρβαρο τρόπο και στην 22ήμερη εισβολή στη Γάζα στις αρχές του χρόνου.

  • Είναι η ίδια λογική που κατέγραψε η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» στις ανώνυμες μαρτυρίες στρατιωτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι επιβεβαίωναν ότι είχαν εντολή για «χαλαρότητα στους κανονισμούς εμπλοκής», με αποτέλεσμα να βάλλουν και κατά αμάχων.
  • Είναι η λογική των ανηλεών νυχθημερόν βομβαρδισμών πυκνοκατοικημένων περιοχών με συμβατικά όπλα, αλλά και με βόμβες λευκού φωσφόρου, που προκάλεσαν το θάνατο ή φρικτά εγκαύματα σε εκατοντάδες ανθρώπους.
  • Είναι η λογική της χρήσης νέου είδους εκρηκτικών, που εκρήγνυνται σε απόσταση μισού μέτρου από το έδαφος, ακρωτηριάζουν ακαριαία χωρίς, όμως, να προκαλούν ακατάσχετη αιμορραγία, καταδικάζοντας τα θύματά τους σε αργό θάνατο. Είναι η λογική χρήσης νέου τύπου βομβών διασποράς που δεν αφήνουν σημάδια στο σώμα, αλλά προκαλούν εσωτερική αιμορραγία σπέρνοντας θάνατο και απόγνωση στους γιατρούς.
  • Είναι η λογική του αποκλεισμού 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων σε μια μικρή λωρίδα γης, ακόμη και την ώρα που αυτή βομβαρδίζεται, χωρίς κανείς να έχει δρόμο διαφυγής. Είναι η λογική που δεν επέτρεπε επί 24ωρα σε ασθενοφόρα να πλησιάσουν πληγείσες περιοχές, με αποτέλεσμα τραυματίες να πεθαίνουν αβοήθητοι και οι επιζώντες να ζουν εφιαλτικές στιγμές χωρίς νερό και τροφή ανάμεσα στους νεκρούς. Είναι η λογική που μετέτρεψε σε στόχο και τα ασθενοφόρα.

Με δύο λόγια είναι η λογική του κατακτητή που αιματοκυλάει ανεξέλεγκτα και με τις πλάτες του διεθνούς ιμπεριαλισμού ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ένα λαό που διεκδικεί το αυτονόητο να έχει τη δική του ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα.


Ε. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ