Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν την απαράδεκτη εγκύκλιο

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από φορείς του μαζικού κινήματος

Συνεχίζονται και εντείνονται οι αντιδράσεις Σωματείων και φορέων για την απαράδεκτη εγκύκλιο Σανιδά. Τη μεθοδευμένη, όπως χαρακτηρίζει, εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταγγέλλει με ψήφισμά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας. Οπως υπογραμμίζει «η εξέλιξη αυτή είναι ένας κρίκος της συνολικής, επίθεσης της πλουτοκρατίας απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, με τις πλάτες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου». Και όπως σημειώνει «δε θα μείνει αναπάντητη».

Με ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» καταγγέλλει τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε, με αποτέλεσμα να μη συγκληθεί τελικά το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου θα συζητιόταν το θέμα της παρέμβασης Σανιδά μετά από αίτημα της παράταξης. Οπως καταγγέλλει, «όλως περιέργως, με την απουσία και μάλιστα την αιφνίδια αποχώρηση του προέδρου του ΔΣ, Δ. Παξινού, δεν κατέστη εφικτή η απαρτία για τη σύγκληση του συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύχθηκε "τεχνηέντως" το να μη συζητηθεί, να μην παρθεί θέση για την ωμή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση αυτή, να μη γίνει γνωστό ευρύτερα στους δικηγόρους και φυσικά να μην καταγγελθεί η μεθοδευμένη και επαναλαμβανόμενη ενέργεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά».

Ψήφισμα ενάντια στην παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει στα ΔΣ των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Στις σχολές της Πελοποννήσου, μέχρι στιγμής το ψήφισμα έχουν υιοθετήσει οι εξής σύλλογοι φοιτητών: Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οικονομικού, Παιδαγωγικού και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πάτρας καθώς και ο σύλλογος σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ