Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΙΣ
Παρασκηνιακά παιγνίδια σε βάρος των γιατρών

Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, στους αγώνες του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος, σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών

Παρασκηνιακά παιγνίδια μακριά απ' τα συμφέροντα των εργαζόμενων γιατρών, των ειδικευόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των γιατρών που βιώνουν τις «νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης» και δουλεύουν ανασφάλιστοι, με δελτία παροχής υπηρεσιών, παίχτηκαν κατά τη συγκρότηση του προεδρείου του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Μάλιστα, η διαδικασία για τη συγκρότηση του προεδρείου, αλλά και όσα ακολούθησαν, συνοδεύτηκε και με επικίνδυνες πρακτικές για τη συνδικαλιστική δράση, καθώς η παράταξη που στηρίχτηκε επίσημα απ' τη ΝΔ ζητά την κυβερνητική παρέμβαση. Τελικά η συγκρότηση του προεδρείου εξελίχθηκε σε έναν καυγά των εκπροσώπων των δύο παρατάξεων που εκφράζονται απ' το χώρο της ΝΔ, που και με το σιγοντάρισμα της ΠΑΣΚ Γιατρών επιχειρούν να συσκοτίσουν το γεγονός πως και οι τρεις παρατάξεις έχουν την ίδια πολιτική στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της Υγείας.

Στις 8.2.2009 έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του νέου 15μελούς ΔΣ του ΠΙΣ, με τα εξής αποτελέσματα: ΔΗΚΙ - Νέα Πορεία (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ) 5 έδρες, ΠΑΝΔΗΚΙ (ψηφοδέλτιο υπό τον μέχρι τώρα πρόεδρο Μ. Καλοκαιρινό) 4, ΠΑΣΚ Γιατρών 3, Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών (ΑΕΓ) 2 και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών 1. Ακολούθησαν τρεις συνεδριάσεις όπου κυριάρχησε η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο παρατάξεων της ΝΔ αν θα πρέπει να γίνει μυστική ή φανερή ψηφοφορία. Στην τρίτη συνεδρίαση (7.3.2009) οι πέντε σύμβουλοι της ΔΗΚΙ-Νέα Πορεία αποχώρησαν και παρέμειναν δέκα σύμβουλοι, όπου, με μυστική ψηφοφορία, εκλέχτηκε διπαραταξιακό - από την ΠΑΝΔΗΚΙ και την ΠΑΣΚ - προεδρείο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών, Χρήστος Παπάζογλου, τάχτηκε υπέρ του αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου και υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Ομως, τελικά, μετά τις αντεγκλήσεις, απείχε απ' την ψηφοφορία της εκλογής του προέδρου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Παπάζογλου, μεταξύ των άλλων, τονίζει: «Η σύμπραξη της ΠΑΣΚ Γιατρών με ένα μέρος της ΔΗΚΝΙ εκφράζει τη στήριξη των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και των μέτρων τους. Καλούμε τους εργαζόμενους γιατρούς, τους αυτοαπασχολούμενους, να απομονώσουν τις ηγεσίες αυτών των παρατάξεων στον ΠΙΣ και στους ιατρικούς συλλόγους. Από αυτές τις δυνάμεις, οι γιατροί που αισθάνονται και είναι κοντά στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα! Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, στη συγκρότηση του ριζοσπαστικού - αγωνιστικού πόλου, μαζί με τη ΔΗΠΑΚ, με το ΠΑΜΕ, στους αγώνες του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος με πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες, σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για να πληρώσει την καπιταλιστική οικονομική κρίση το κεφάλαιο που τη δημιούργησε και όχι οι εργαζόμενοι».

Η ΔΗΚΙ - Νέα Πορεία ανακοίνωσε ότι ζήτησε απ' τον υπουργό Υγείας το διορισμό Διοικούσας Επιτροπής στον ΠΙΣ και τη διεξαγωγή νέων εκλογών βάσει ενός Βασιλικού Διατάγματος του 1957 για τη λειτουργία των ιατρικών συλλόγων! Ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του ΠΙΣ, στο οποίο - υποτίθεται - συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ