Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Αυξήσεις 6,5% στα τέλη καθαριότητας για το 2001 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην τακτική συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, μπαίνοντας ολοένα και βαθύτερα στο δρόμο της ανταποδοτικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λειτουργώντας ως μακρύ χέρι της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης, εκτιμάται πως μέσα στα τελευταία 3 χρόνια, στο Δήμο, σημειώθηκαν αυξήσεις της τάξης του 41%. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης αιτιολόγησε την απόφαση, αναφέροντας πως, παρά τις αυξήσεις αυτού του μεγέθους, και πάλι ο Δήμος θα αναγκαστεί να καλύψει αυτές τις υποχρεώσεις του από άλλες οικονομικές πηγές.

Την ίδια ώρα όμως, που ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντείνει τη φορομπηχτική του πολιτική, επικαλούμενος οικονομική δυσχέρεια, έχει να λαμβάνει από την κεντρική εξουσία 17,8 δισ. δραχμές από παράνομα παρακρατημένες εισφορές. Αυτά όμως δεν τα διεκδικεί.

Η πονόψυχη κυβερνητική μείζων αντιπολίτευση απλά καταψήφισε τις αυξήσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Βούγιας πρότεινε για λόγους «κοινωνικής ευαισθησίας» αύξηση 3%, όσο, όπως είπε, είναι και το ύψος του πληθωρισμού.

«Μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, η κυβέρνηση να στείλει στους πολίτες και ένα κουτί ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο», σχολίασε περιπαιχτικά ο δημοτικός σύμβουλος του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης, ο οποίος καταψήφισε την απόφαση και κάλεσε τη δημοτική αρχή διεκδικητικά να αποσπάσει πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αγωνιστεί για την απόδοση των παράνομα παρακρατημένων πόρων της ΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ