Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ονειρα... σε «μαύρο κουτί»

Ο Κώστας Καζάκος, θα ανεβάσει (6/3) στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» το νέο έργο του ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Ηλιόπουλου «Το μαύρο κουτί», σε σκηνοθεσία - σκηνογραφία Αντώνη Καλογρίδη.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, παλιός μαθητής του Κώστα Καζάκου, με συγκίνηση συνεργάζεται με τον δάσκαλό του, με ένα έργο το θέμα του οποίου είναι επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. Παρελθόν και παρόν, αλήθειες και ψέματα, πραγματικότητα, ψευδαισθήσεις, όνειρα και εφιάλτες συνιστούν το «Μαύρο κουτί». Πρωταγωνιστής του έργου ένα «golden boy» με καριέρα στη Ν. Υόρκη, που γυρίζει στο πατρικό του για να αντιμετωπίσει τη ζωή και το θάνατο, τον έρωτα, την αγάπη και το μίσος, την παράνοια του «είναι» και του «φαίνεσθαι».

Το έργο, σαν καθρέφτης όπου δεν προλαβαίνουμε ή αποφεύγουμε να κοιταχτούμε, «καλύπτει» και «αποκαλύπτει» τα πρόσωπα - τους σημερινούς νέους και τη θέση τους για την οικογένεια, τον τόπο τους, τα ιδανικά τους. «Το Μαύρο Κουτί» είναι ένας μαυροπίνακας της ζωής, όπου «ζωγραφίζουμε» τα «θέλω» μας. Το σκηνικό, αιωρούμενο, με έντονες αντιθέσεις σε άσπρο - μαύρο, όπως στα όνειρα ή τους εφιάλτες, σημαδεύει την πορεία των προσώπων σε ένα άδηλο, ίσως όμως πιο φωτεινό μέλλον.

Εκτός από τον Κώστα Καζάκο και τον Γιώργο Ηλιόπουλο, παίζουν: Αννα Γεραλή, Αθηνά Μαξίμου και Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Θοδωρή Οικονόμου, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και τα βίντεο-αρτ του Αντώνη Μπακόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ