Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
φωτο

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΩΡΓΗ ΣΩΤΗΡΧΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πριν από 11 χρόνια από κοντά μας, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας «Αγ. Αναργύρων» για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αγγελική Σωτηρχοπούλου - Τσούκα

Τα εγγόνια: Νίκος, Δήμητρα, Βιβή Τσούκα

***

«Έφυγε» ο σ. ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΔΡΑΚΟΣ (μπαρμπα - Μέμος), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ στην πόλη της Πρέβεζας. Ο σ. Μέμος από μικρός εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. ΑνταρτοΕΠΟΝίτης στην Εθνική Αντίσταση, συνδικαλιστής στο χώρο των εργατοϋπαλλήλων, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στο Νομό Πρέβεζας.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, σ. Μαρία Δράκου, προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

  • Επίσης, στη μνήμη του σ. Μέμου αντί στεφάνου προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ ο σ. Κώστας Κωτσαντής.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, 16 Γενάρη 2009, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης συζύγου, μητέρας γιαγιάς ΡΟΖΑΣ ΤΑΤΣΗ (ΓΙΑΦΑΣΟΒΑ). Η Ρόζα γεννήθηκε στη Σοβιετική Ρωσική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία, έγινε διδάκτορας επιστημών της Ιστορίας, με πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών Τασκένδης διορίστηκε ως καθηγήτρια Ιστορίας και εργάστηκε σε αυτό το ίδρυμα μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Στα 35 χρόνια εργασίας της δημοσίευσε περισσότερες από 40 επιστημονικές και μεθοδικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και άλλες εκδόσεις.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ
Το 1957 παντρεύτηκε τον πολιτικό πρόσφυγα, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Κώστα Τάτση, μηχανικό τηλεπικοινωνιών, και απόκτησαν ένα γιο, που έγινε, επίσης, μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Η Ρόζα ήταν καλή οικογενειάρχης, άξια μητέρα και γιαγιά. Επαναπατρίστηκε οικογενειακώς το 1990 στην Ελλάδα και η Ελλάδα έγινε δεύτερη πατρίδα της.

Στη μνήμη της Ρόζας ο σύζυγός της Κώστας Τάτσης, τα παιδιά της Νικόλαος, Αμίνα, τα εγγόνια Κώστας και Νίκος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας, στο ΚΚΕ 80 ευρώ, στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ, προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματος και του 18ου Συνεδρίου.

Οικογένεια Τάτση.

***

φωτο

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΛΙΝΤΑ, παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ για το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η σύζυγος Διλιντά Φωτεινή, τα παιδιά Τασούλα και Γιώργος, τα εγγόνια.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των θείων μου και νονών μου ΣΠΥΡΟΥ και ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, τα ανίψια της Παναγιώτης και Χριστίνα Παπαϊωάννου και οι βαφτιστήρες της Ζωή και Αντωνία προσφέρουμε 50 ευρώ στο ηρωικό ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

***

φωτ.

Στη μνήμη του σ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΥΨΑ, μέλους του Κόμματος και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων, ο βαφτισιμιός του Χρήστος Αποστολόπουλος προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
***

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Αντίστασης, των θείων μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκε το 1949 και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακού, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Σκαραμαγκά.

Δημήτρης Γαλανόπουλος.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ανιψιού ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Δ. ΚΑΓΙΑ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 13/11/08, προσφέρω στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η θεία του Αλεξάνδρα Μπούρικα - Διονυσίου.

***

Ο Γιώργος Μπεκάκος, στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΕΚΑΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρει στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 8 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μητέρα και συντρόφισσα ΕΡΜΙΟΝΗ ΛΙΤΣΑ. Αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην προσφυγιά, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ και δίπλα στον αγαπημένο σύζυγο, πατέρα και σύντροφο Κώστα Λίτσα, για ειρήνη, δημοκρατία, σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, 100 ευρώ.

Οικογένεια Λίτσα - Κλήμου.

* * *

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που πέθανε ο άντρας μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, από τις Φέρες Εβρου, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής του λαϊκού κινήματος. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Εβρου.

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Η γυναίκα του Ζωή Μιχαηλίδου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΤΡΙΓΓΑ ΦΙΛΙΠΠΑ που απεβίωσε στις 22/1/1993 και ΤΡΙΓΓΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ, που απεβίωσε στις 12/3/1990, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, πιστών στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η κόρη τους Θεοδώρα και ο γαμπρός τους Βαγγέλης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (μπαρμπα - Μήτσου) (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΤΗ (φωτ.), αντάρτη του ΕΛΑΣ Λακωνίας, προέδρου του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Δάφνης και αργότερα επίτιμου προέδρου του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ. Και στη μνήμη του αξέχαστου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, η Βούλα και ο Θάνος Αθανασόπουλος προσφέρουν στο ηρωικό ΚΚΕ, για το 18ο Συνέδριό του, 170 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ (μπαρμπα - Μήτσου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, αντισυνταγματάρχη του ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ, στο 18ο Συνέδριό του, 70 ευρώ.

Κατερίνα Ρογκάκου - Αλεποπούλου

***

ΦΩΤΟ

Η σ. Κατσαρελά Κατερίνα προσφέρει στη μνήμη της σ. ΜΟΣΧΑΣ ΣΕΪΤΗ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.


ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ
ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ

ΦΑΝΔΡΙΔΗ -Σεϊτη- ΜΟΣΧΑ
ΦΑΝΔΡΙΔΗ -Σεϊτη- ΜΟΣΧΑ

ΣΥΨΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΣΥΨΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΛΙΤΣΑ ΕΡΜΙΟΝΗ
ΛΙΤΣΑ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΩΤΗΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΩΤΗΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΡΙΓΓΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΡΙΓΓΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΚΟΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΡΙΓΓΑ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΡΙΓΓΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ