Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΛΙΖΑ
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΛΙΖΑ
φωτ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και αδελφού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στις 4 του Γενάρη, μέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί, θα τελεστεί το μνημόσυνό του στον Αγιο Γεώργιο Περάματος.

Η κόρη του Βούλα και η αδελφή του Δήμητρα προσφέρουν για τη μνήμη του στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Πειραιά.

***

φωτο

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, που ποτέ δεν ξεχνώ, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κώστας Κουλούρης

***

φωτο

Στη μνήμη της ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑΣ) ΨΩΜΙΑΔΗ. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, Λιζάκι μας, ότι πέρασαν εξίμισι χρόνια από τότε που έφυγες από τη ζωή. Γιαβρί μου, σπλάχνο μου, η πληγή που μας άφησες είναι μεγάλη. Ολοι μας, τα παιδιά μας, ο άντρας σου, οι συγγενείς και η γειτονιά σου, τα ηρωικά Παλαιά Σφαγεία σε θυμούνται, γιατί ήσουν καλή. Είχες τις χάρες όλες. Στο σπίτι που έρχονται οι γείτονες μπαίνουν με το τραγούδι που σου άρεσε να τραγουδάς. «Το δίκιο του αγώνα πολλά μας στέρησε, κάπου 50 χρόνια βάσανα και διωγμοί». Στη μνήμη σου προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, όπως το 'λεγες, 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων. Η μητέρα σου Αννα

***

Για τα 90χρονα του ΚΚΕ και στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και της συντρόφισσάς του ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ η οικογένειά τους προσφέρει 300 ευρώ.

***

φωτ

Στη μνήμη του συναγωνιστή υγειονομικού ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, συζύγου της αγαπημένης μας συντρόφισσας Ελένης Λύκου, και προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρουμε 500 ευρώ, μέσω Αχτίδας Υγείας της ΚΟΑ.

Οι σύντροφοι της ΚΟΒ «Ευαγγελισμού».

***

φωτ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ του Δημητρίου γεννήθηκε το 1917 στο χωριό Αμπελάκια του Ν. Λάρισας. Κλείνουν 9 χρόνια από το θάνατό του. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1942. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιστός και αταλάντευτος κομμουνιστής, αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στη μνήμη του, στη μνήμη του αδελφού του ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΖΙΟΥ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες ΜΑΥδες το 1949 στο Κόκκινο Νερό Λάρισας και στη μνήμη του αδελφού της ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ που πέθανε πριν δύο μήνες, η σύζυγός του Ελένη Μάντζιου προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και 30 ευρώ στον «Ρ» που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος.

ΣΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

φωτο

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Αρη μου, σε θρηνώ με λυγμούς γονατιστή που έφυγες στον ανθό της νιότης σου, από έναν άκαρδο μαζί με τη γυναίκα του, που σε χτύπησε και σε εγκατέλειψε στη θάλασσα να πνιγείς. Ο θρήνος μου ολάκερος στη γη της Λαυκίτσας σου, φωνάζω το όνομά σου με όλη τη δύναμη που έχω μες στα στήθια μου, να αντιβογκήσουν όλα γύρω τα βουνά μας. Ισως μπορέσεις και με ακούσεις. Σχεδόν 5 χρόνια που έφυγες και ο πόνος μου αντί να ημερέψει, όλο και θεριεύει και μου τρυπάει σαν μαχαιριά τα στήθη. Πορεύτηκα σκληρά στο δρόμο της ζωής. Ολα τα ξεχνώ. Μα ο πόνος ο δικός σου, μονάχα αυτός με τίποτα δε σβήνει. Στη μνήμη σου ήλιε αβασίλευτε, προσφέρω 250 ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του ΚΚΕ, μέσω ΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΚΝΕ.

Η θείτσα σου Βάσω Ζαχαριά

***

φωτ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΤΑ. Συναγωνιστή Γιώργη, το μακρινό ταξίδι σου για το πουθενά, όπως το έλεγες, με λύπησε βαθύτατα. Η απουσία σου από τους αγώνες, τα τόσο εύστοχα συνθήματα που συνέθετες, η στεντόρεια φωνή σου, έκαναν αμέσως αισθητή τη φυγή σου. Γιώργη με τη λεβέντικη κορμοστασιά, ίδια με εκείνη που πορεύτηκες στη ζωή από έφηβος. Βαθιά τα αποτυπώματα που άφησε η συμμετοχή σου στον τίμιο αγώνα, έτσι όπως τα διατύπωσες στα βιβλία σου, τα οποία θα μας συντροφεύουν.

ΣΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στη μνήμη σου προσφέρω 100 ευρώ, για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του ΚΚΕ, μέσω ΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΚΝΕ.

Βάσω Ζαχαριά

***

φωτ

Πέρασαν τρία χρόνια που λείπει από τους αγώνες μας ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Τζιτζιφιών, 50 ευρώ για το κτίριο στέγασης του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ.

Χρήστος Μποσμής.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή του μαζικού κινήματος ΦΩΤΗ ΛΕΩΝΤΑΡΙΤΗ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτ

Στον αξέχαστο φίλο και σύντροφο, στον αγωνιστή της ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, προσφέρω στη μνήμη του, στα 90χρονα του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Παναγιώτης Σκλάβος

***

φωτ

Στον αξέχαστο συναγωνιστή, φίλο και σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Παναγιώτης Σκλάβος.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ (Καπετάν Καψάλης στον ΕΛΑΣ), η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας.

***

φωτο

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ που αγάπησε και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του Γεωργία Αλμπανοπούλου.

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΣΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή, που «έφυγε» από κοντά μας στις 12 Δεκέμβρη 2008, εγώ ο Κωνσταντίνος Ποζαπαλίδης από την Κηφισιά, αντί για στεφάνι, προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτ

Στη μνήμη του ηγέτη του ηρωικού μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της ΕΣΣΔ, νικητή του αντιφασιστικού αγώνα και οικοδόμου του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ που έδωσε τη ζωή του για την υπόθεση του σοσιαλισμού, καθώς και στη μνήμη του θρύλου του Εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου, αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματος, του 18ου Συνεδρίου και για τη στέγαση του Ιστορικού Αρχείου του Κόμματος, το ποσό των 600 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Δήμητρα Πέτρουλα.

***

φωτ

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου, πατέρα, παππού και προπάππου, παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΝΑ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Το Κόμμα στο οποίο υπήρξε δραστήριο μέλος και αφοσιωμένος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η οικογένειά του.

***

Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου προσφέρει 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ταύρου του ΚΚΕ στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ.

***

Στη μνήμη δύο ανθρώπων, του πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μήτρου) ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που το Γενάρη του 2009 κλείνουν πέντε χρόνια από το θάνατό του, και του φίλου του γιατρού - βουλευτή του ΚΚΕ ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΙΩΝΗ, που τον Φλεβάρη του 2009 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του. Αγωνιστών που ανιδιοτελώς και οι δύο προσέφεραν τα πάντα στη δράση του ΚΚΕ, όπως και για το χωριό τους τον Αλισσό Αχαΐας, προσφέρουμε 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αχαγιάς για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Κώστας Σπυρόπουλος - Θεώνη Σπυροπούλου.

***

φωτο

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, η γυναίκα του Μαρία προσφέρει στην ΚΟ Αχαΐας 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

φωτο 2

Στη μνήμη των αδελφών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΥΡΟΥ. Καθώς και στη μνήμη του Λοχαγού μου στο ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΤΣΙΛΗ με την ευκαιρία της ονομαστικής τους εορτής και προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

Γιώργος Σύρος

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ η σύζυγός του Μαρία προσφέρει στο ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας. Γεννήθηκε το 1925 στη Λακωνία και στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και πολέμησε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε 3 φορές και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ επ' ανδραγαθία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
***

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αδελφού μου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΨΑΡΡΑ καθώς και τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο της γυναίκας του ΦΑΝΗΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης μέσω της ΚΟ Καλογρέζας.

H αδελφή τους Ειρήνη Ψαρρά


ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ

ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΛΕΩΝΤΑΡΙΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΛΕΩΝΤΑΡΙΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΖΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΖΙΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2019-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2015-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2008-12-31 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2008-07-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2008-01-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2004-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ